6 partinin genel başkanı 12 Şubat'ta bir araya geliyor

Öztrak, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" çalışmalarını tamamlayan 6 partinin genel başkanı 12 Şubat’ta bir araya geleceğini açıkladı

Kolaj: Independent Türkçe

Öztrak, konuşmasında Isparta'daki yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelere yaklaşık 2 gündür elektrik verilememesini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP için kullandığı "Sizin hayatınızda mum, gaz lambası vardı" sözlerini eleştiren Öztrak, "Bu kibir abidesi söylediği şeyle hemen sınanıyor. Hızını alamayıp, 'Elektriği ben buldum, ampulü de ben icat ettim' diyecekti ki beyefendinin yönettiği ülkemizde koca bir kent halkı muma, gaz lambasına mecbur kaldı. Erdoğan'ın sözlerinin mürekkebi kurumadan Isparta'da kar yağışı sonrası 48 saati aşan elektrik kesintileri yaşandı" dedi.

"Erdoğan, Isparta'da olan biten karşısında üç maymunu oynuyor" diyen Öztrak, "Daha birkaç gün önce İstanbul için 'Tek bir kişi bile mağdur olsa bunun sorumluluğu var' demişti. Isparta halkı donuyor. Ispartalı bu ülkenin vatandaşı değil mi?" diye konuştu.

"Memleketin her yerinden feryatlar yükseliyor"

Öztrak, konuşmasında yüksek gelen elektrik faturaları ve halkın tepkisini de değerlendirdi.

"Memleketin her yerinden feryatlar yükseliyor" diyen Öztrak şunları kaydetti:

Elektrik faturaları milletimizi can evinden çarptı. Vatandaşlarımız partimize elektrik faturalarını yağdırıyor. Esnaf artık gelen doğalgaz, elektrik faturalarını dükkanının vitrinine yapıştırmaya başladı. Bunu yaparak bu pahalılığın nedenini teşhir ediyor. Biz buradan Saraya diyor ki, "İtibardan tasarruf olmaz" diyerek her gece cayır cayır yaktığınız elektrik faturasını da sarayın kapısına asın. Bizim saraydaki israfı protesto etmek için yapmış olduğumuz afişleri hakaret kabul edeceğinize millete hesap verin. Az kaldı bu karanlık mutlaka aydınlığa çıkacaktır. Milletimiz hak ettiği huzura CHP'nin liyakatli kadrolarıyla çıkacaktır. CHP iktidarında enflasyon düşecek, hayat pahalılığı bitecektir. Kısa çöp uzun çöpten hakkını alacaktır.

6 parti 12 Şubat'ta bir araya gelecek

6 muhalefet partisinin parlamenter sistem çalışmaları kapsamında ne zaman bir araya geleceğinin sorulması üzerine Öztrak, "Güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasının son halinin teyidi ve bundan sonraki sürecin liderler tarafından istişaresi için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir araya gelecekler" bilgisini paylaştı.

"Samsun'da Atatürk Anıtı'na yapılan saldırıyla ilgili iki kişi tutuklandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bundan sonra da benzer saldırıların olabileceğini söyledi. Düşüncelerinizi paylaşır mısınız?" sorusu üzerine Öztrak, milletin kapkara bir kışı yaşadığını belirtti. Mutfakta tencerelerin boş olduğunu dile getiren Öztrak, şunları kaydetti:

Erdoğan şahsım yönetimi artık ülkemizi yönetemez hale gelmiş. Kusurlarını örtebilmek için türlü çeşit atraksiyonları, provokasyonları yapıyor. Geçmişte de bu yöntemlere çok sık başvurulduğunu gördük. Sayın Genel Başkan'ımız da buna dikkat çekti. Atatürk bu ülkenin kurucu lideridir, ebedi Başkomutanıdır, emperyalizme karşı verilen kurtuluş mücadelemizin milli kahramanıdır, önderidir, ortak değerimizdir, partimizin kurucu genel başkanıdır. Atatürk, Türkiye'dir. Atatürk'e saldırmak Türkiye'ye saldırmaktır. Bu saldırılara ne biz ne de milletimiz sessiz kalmaz, kalmıyor da zaten. Atatürk'ün heykellerine, ilkelerine, bu ülkenin kurucu değerlerine saldıran zihniyet, '2023'te 100 yıllık hesaplaşma geliyor' diyen zihniyetle tıpatıp aynıdır. Bu zihniyet, Kurtuluş Savaşı'nda 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen meczup feslilerden öğrenen zihniyettir. 1923'le hesaplaşmak isteyenler bu millet gayet iyi tanır. Bu sakat zihniyet, İngiliz Muhipleri Cemiyetine üye olan, İngiliz zırhlılarına binip milleti terk eden zihniyetin torunudur. Bu zihniyet, Atatürk'ün boynuna idam fermanı asan Dürrizade'nin torunudur. Bu zihniyet, Kuvayımilliye'ye kurşun sıkan Anzavur'un torunudur. Milletimiz 100 yıl önce bu zihniyetle hesaplaşmış, tarihin çöplüğüne havale etmiştir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU