8 yaşındaki çocuk kendi yazdığı kitabı gizlice kütüphaneye koyunca meşhur oldu

Yayımcılar kitabı basmak istiyor

81 sayfalık kitap imla ve dilbilgisi hatalarıyla dolu olsa da çok tutuldu (Susan Helbig-Ada Kütüphanesi)

ABD'nin Idaho eyaletinde yaşayan 8 yaşındaki bir çocuk, kendisinin yazdığı ve resimlerini çizdiği kitabı gizlice bir kütüphanenin rafına yerleştirdi. Kütüphane yetkilileri daha sonra kitabı buldu.

Eser beğenilince raflarda kalmaya devam etti. Ayrıca kitabın bekleme listesi dolup taştı. Yayımcılar da eseri basmak istiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dillon Helbig, Noel ağacını süslerken tepedeki yıldızın patlamasıyla zaman yolculuğuna çıktığı bir hikaye kaleme aldı. Kitabın kahramanı da kendisi olan Helbig, 1621'deki ilk Şükran Günü'ne ve Kuzey Kutbu'na doğru yola çıktığı sürükleyici bir yazı yazdı.

Küçük yazar Aralık 2021'in ortalarında biten öyküyü başkalarıyla paylaşmaya karar verdi.

Helbig, aynı ayın sonlarında büyükannesiyle eyaletin başkenti Boise'deki bir kütüphaneye gittiğinde kitabı gizlice çocuk kitaplarının dizildiği rafa koydu.

Kütüphanecileri gizlice atlatmak zorunda kaldım.

Helbig daha sonra olayı annesine itiraf etti. Susan Helbig, kitabı almak için iki gün sonra kütüphaneye gitse de bulamadı. Yetkililerle temasa geçen Susan, kitabın atılmamasını rica etti.

Müdür Alex Hartman ise "özel" diye nitelediği kitabı birkaç iş arkadaşıyla birlikte keşfedip okuduklarını ve çok beğendiklerini söyledi. Hartman, 6 yaşındaki oğlunun da kitabı çok sevdiğini açıkladı.

"The Adventures of Dillon Helbig's Crismis" (Dillon Helbig'in Noel Maceraları) adlı kitap daha sonra kütüphane koleksiyonuna eklendi. Kütüphane, Helbig için özel olarak oluşturduğu Whoodini Ödülü'nü de çocuğa verdi. Bu isim, kütüphanenin maskotu baykuştan geliyor.

Yerel bir televizyon kanalının olayı iki hafta önce haber yapmasının ardından Helbig ve kitabı meşhur oldu. 31 Ocak itibarıyla kitabın bekleme listesinde 56 kişinin yer aldığı açıklandı.
 

Dillon Helbig
Dillon Helbig, 40 yaşına kadar kitap yazmak istediğini ve daha sonra oyun yapmak istediğini söyledi (Susan Helbig)


Hartman, öykünün e-kitap versiyonu için Helbig'ın annesiyle görüştüklerini ve bazı yayımcıların kitabı basmak için kendileriyle temasa geçtiğini açıkladı. Ayrıca kitabın daha fazla kopyasının hazırlanması planlanıyor.

Çocuk kitabı yazarı Cristianne Lane de Helbig'le bir yazı atölyesi düzenlemk için teklif yaptı. Hartman, "Çocukların kendi hikayelerini yazması ve bunları başkalarıyla paylaşması için ilham bulmasını umuyoruz" dedi.

Başka kitaplar da yolda

Küçük yazar ayrıca kitabının devamı üzerinde çalıştığını kaydetti. Helbig The Jacket-Eating Closet (Mont Yiyen Dolap) adlı yeni bir kitap üzerinde çalıştığını da ifade etti:

Anaokulundayken montumu hep dolaba koyardım. Mont teneffüste yok olurdu. Montlarım hâlâ kayıp. Dolayısıyla bunun kitabını yazıyorum.

 

Independent Türkçe, The Washington Post, The New York Times, People

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU