Sony'den Microsoft'a karşı hamle: Destiny ve Halo'nun geliştiricisi satın alınıyor

Microsoft, Call of Duty ve World of Warcraft gibi meşhur oyunların sahibi Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almıştı

Bungie'nin geliştirdiği Halo 3, 2007'de piyasaya sürüldü (Bungie)

Teknoloji devi Sony, video oyunu geliştiricisi Bungie'yi 3,6 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardı.

ABD merkezli Bungie, Destiny ve Halo gibi popüler serilerin geliştiricisi olmasıyla biliniyor. Halo, Sony'nin PlayStation'ının rakibi olan Xbox'ın en popüler oyunlarından biri konumunda. Halo şu anda Microsoft'a ait 343 Industries'in kontrolünde bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bungie, 2000'de Xbox'ın sahibi Microsoft tarafından satın alınsa da 7 yıl sonra şirket bünyesinden ayrılmıştı.

Microsoft, Call of Duty ve World of Warcraft gibi meşhur oyunların sahibi Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara aldığını iki hafta önce duyurmuştu.

Grand Theft Auto (GTA) serisinin sahibi Take Two Interactive ise dev mobil oyun geliştiricisi Zynga'yı 12,7 milyar dolara bünyesine kattığını yine bu ay bildirmişti.

Öte yandan Bungie, oyunlarını bütün platformlar için geliştirmeyi sürdüreceğini açıkladı:

Oyunlarımızı bağımsız olarak yayımlamaya ve yaratıcı bir şekilde gelişmeye devam edeceğiz… Oyunlarımız, topluluğumuzun oynamayı seçtiği her yerde olmayı sürdürecek.

Sony'nin video oyunu kuruluşu Sony Interactive Entertainment'ın CEO'su Jim Ryan, stüdyonun “birinci sınıf uzmanlığının”, PlayStation'ı daha fazla kişiye ulaştırma planında önem arz ettiğini söyledi.

 

Independent Türkçe, The Guardian, The Verge

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU