Kripto para topluluğu bir farenin beynine Bitcoin yerleştirecek

"Bitcoin'in günlük değeriyle birlikte o da dalgalanacak"

Genetiği düzenlenecek farenin çocuklarının da Bitcoin taşıyacağı düşünülüyor (Unsplash)

BitMouseDAO adlı merkeziyetsiz otonom organizasyon (DAO), gen düzenleme teknolojisini kullanarak bir farenin beynine Bitcoin yerleştirmeyi hedefliyor.

25 Ocak'ta kurulan organizasyonun henüz yalnızca iki yatırımcısı var. Yani hedeflediği bilimsel işlemleri finanse etmek için daha çok yolu var.

BitMouseDAO üyeleri, canlı bir nesneyi gerçek anlamda paraya dönüştürmenin "çok havalı" olacağını düşünüyor.

VICE'a açıklamalarda bulunan topluluk, "Farenin değerini doğrudan Bitcoin'e bağlayacağız ve Bitcoin'in günlük değeriyle birlikte o da dalgalanacak" ifadelerini kullandı:

Belki farenin değeri 10 yıl içinde 100 milyon dolar olacak ya da belki hiçbir değeri olmayacak.

DAO'nun hedefleri bilimsel çaba gerektirse de üyeler, aslında bu organizasyonun bir sanatçılar topluluğu olduğunu söylüyor.

BitMouseDAO, Bitcoin'i fareye yerleştirme gibi cesur bir fikirle kripto dünyasını sanat dünyası ve biyolojik dünyayla birleştiren bir sanat projesidir.

Üyeler ayrıca, "biyokimyasal bir canavar yaratmak" istemediklerini belirtti.

Bitcoin fareye nasıl yerleştirilecek?

Ekibin bir fareye Bitcoin yerleştirebilmesinin iki yolu var. Bunlardan ilki bir Bitcoin cüzdanının "anahtar" diye bilinen şifresini hayvanın DNA'sına eklemek.

Bilim insanlarının DNA dizilerindeki genetik kodları düzenlemek için geliştirdiği yöntemler var. Bu yüzden BitMouseDAO'nun hedefi bu alanda bir ilk olmayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu seçenekte organizasyon, cüzdanın anahtarına karşılık gelen bir DNA dizisi üretmek ve döllenme sırasında fareye kodlamak için bir biyoteknoloji firmasıyla anlaşmayı planlıyor.

Bu plan başarıya ulaşmazsa devreye virüsler girecek. İkinci seçenekte genetikçilerin cüzdanın anahtarını taşıyan zararsız bir virüs üretmesi ve onu farelere enjekte etmesi amaçlanıyor.

BitMouseDao, farenin görüntülerinin NFT'lerini üreteceğini ve ardından açık artırmaya çıkaracağını bildiriyor:

Son teklif veren, farenin fiziksel bir resmini de alacak.

DAO nedir?

Merkeziyetsiz otonom organizasyonlar, blok zinciri üzerinde akıllı sözleşmelere dayanan belirli kurallar aracılığıyla bir amaç uğruna kurulan özerk şirketler veya örgütler olarak düşünülebilir.

Geleneksel şirketler çoğunlukla yöneticilere aitken, DAO'larda uygulanacak herhangi bir karar ve yapılacak değişiklik için tüm üyelerin oy kullanması gerekiyor. 

Bir DAO'ya katılmak için organizasyonun kullandığı kripto para birimini satın almak gerekiyor.

 

Independent Türkçe, VICE

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU