Müjdat Gezen, köşe yazarlığına geri döndü

“Cumhuriyet’e gelirken ilk işim ayrılan arkadaşlarımızla görüşmek oldu”

Fotoğraf: Twitter

Ünlü tiyatro oyuncusu Müjdat Gezen, Cumhuriyet gazetesinde köşe yazısı yazmaya başladı.

Gezen, bugün yayımlanan ilk yazısında “Yıllar sonra yine Cumhuriyet” başlığı kullandı.

Yazısında geçmişte de gazetelerde çalıştığını belirten Gezen, “Ama ben gazeteci değilim. Bu işten ekmek yiyen, emek veren, hakkı yenen dostlarımın, ben hakkını yiyemem” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhuriyet gazetesinde yaşanan sendika tartışmasının ardından işten çıkarma ve istifaları hatırlatan Gezen, özetle şunları yazdı:

Cumhuriyet’e gelirken ilk işim ayrılan arkadaşlarımızla görüşmek oldu. O kadar çok yargılanıyorum ki artık kimseyi yargılamıyorum. Ama her iki tarafı da dinlemeden ve iyi bir orta nokta bulmadan yazamazdım. Sonunda her şey tatlıya bağlanınca, ben de teklifi kabul ettim. “Cumhuriyet’i yaşatmak bir görevdir.” Bu tümceyi salt gazetem için kullanmıyorum. Ama Atatürk’ün kurduğu bir gazeteyi de boş geçmeyi kendime hiç yakıştıramam. Bu gazete sonsuza kadar yaşayacak. Günün birinde teknik o denli ilerleyecek ki gazeteler yerine (şimdilerde de olduğu gibi) ne teknikler çıkacak neler. Ben onları göremeyeceğim ama Cumhuriyete bir borcum var.

"Bu gazetenin sanat sayfasının arşivlerine bakın. Benim tiyatromla ilgili bir haber bulamazsınız" diyen Gezen, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

Hele bu günden sonra hiç bulamazsınız, engellerim. Ben bu gazetede vaktiyle yazarken, kendi paramla ilan vermiş biriyim. Dünyaya bakışım böyle. Şimdi ağız tadıyla hep birlikte yükselteceğiz çıtayı. Tirajımız da yükselecek. CUMOK, Cumhuriyet okurları bu gazeteyi ne zaman yarı yolda bıraktılar ki?.. Onlar ilkeli insanlardır. Yalnız yolculuk yapmayı sevmem. Yola çıkarken Celal Ülgen gibi ve… Neyse sürprizleri sonraya bırakalım daha iyi… Köşemin ve sayfamın başlığına gelince... Neden “Bal”?.. Hemen söyleyeyim. Yazılarımla “Bal”ın hiçbir ilgisi yok. Sadece ağız tadıyla başlayalım istedim. Yıllar sonra da olsa yine Cumhuriyet ailesi ile olmak güzel. Biraz dertlidir ama zoru severim. Hoş buluştuk. Hoşça zaman geçireceğimizi umuyorum. 

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU