Michael Flynn'den tuhaf komplo teorisi: "George Soros ve Bill Gates, Kovid'i Trump'ı yenmek için icat etti"

Eski Korgeneral, QAnon komplo teorisi hareketinin önde gelen isimlerinden biri haline geldi

(Reuters)

Michael Flynn, Kovid'i George Soros, Bill Gates ve diğerlerinin Donald Trump'ı mağlup etmek için yarattığını öne sürdü.

Emekli Korgeneral ve eski ABD Başkanı'nın danışmanı Flynn, radikal sağcı Infowars internet sitesine konuk olduğu sırada pandemiye dair atıp tuttu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

QAnon komplo teorisi hareketinin önde gelen isimlerinden biri haline gelen Flynn, ABD ordusunun Myanmar tarzı bir darbe düzenlemeyi düşündüğünü bile öne sürmüştü.

Flynn, Infowars'a yaptığı açıklamada Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler ve benzeri örgütlerin " kendilerinin 'dünyaya hükmedebileceğini, toplumları denetleyebileceğini ve insanlığı kontrol altına alabileceğini' düşündüğünü" söyledi.

Emekli Korgeneral, "Öyleyse Kovid denen bu şeyi ortaya çıkaralım dediler ve çıkardılar. Bunu yaparken birkaç nedenleri vardı, en önemlisi de seçimi çalmaktı" dedi.

Demokratlar seçimlerde hile yapmak için uğraştığı kadar dış politikayla uğraşsaydı belki daha iyi bir vaziyette olurduk.

Flynn, daha sonra küresel gücün iplerini elinde tutan, sağcıların alışıldık hedefleri arasından birkaç isim sıraladı.

Bunları kimin yönlendirdiğine ve kimin yönettiğine bakmaya başlarsanız, arkasında gerçek birilerinin olduğunu görürsünüz. Yani, (Klaus) Schwab bunlardan biri, George Soros ve Arabella Grup da var. Biliyorsunuz, Gates de bunlardan biri. Bunlar gerçek, kendini dünyadaki bu kurumların tepesine yerleştirmiş gerçek kişiler; bunları gerçekten ama gerçekten onlar yönetiyor.

Geçen hafta Rhode Island Üniversitesi, Flynn'in ve Rudy Giuliani'nin fahri derecelerinin geri alınacağı duyurmuştu.

Bu hamle, kurumun Mütevelli Heyeti'nin fahri derece komitelerinin iptal tavsiyesini desteklemeyi oybirliğiyle onaylamasının ardından geldi.
 


Üniversite yetkilileri, Trump'ın seçimlerin çalındığına dair gerçekdışı iddialarını destekleyen her iki adamın da "artık kurumun değer ve standartlarının en yüksek seviyesini temsil etmediğine" inandığı için bu hareket gerçekleştirildi.

Üniversitenin 1981 mezunlarından Korgeneral Flynn'e, İnsani Yardımlar alanında Fahri Doktora unvanı verilmişti.

Gözden düşüp istifa etmeden önce tam 24 gün boyunca Donald Trump'ın ulusal güvenlik danışmanlığını yapan Flynn, iki kez Rusya'daki irtibatlarına dair FBI'a yalan söylediğini de itiraf etmişti.

Sonunda Trump'tan özel başkanlık affı almıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU