Can Ataklı: Varsa yoksa İmamoğlu’nun yemeği

"Sessiz kaldı. Niye, bilemiyorum. Ama çok büyük yanlış oldu bu"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu “yemek molası” tartışmasının başladığı sırada sessiz kalması dolayısıyla eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında “İmamoğlu’nun hata yaptığını” söyledi:

Baştan hata yaptı mı İmamoğlu, evet yaptı. Kar krizinin başlamasından biraz önce belli ki önceden verilmiş bir söz gereği İngiltere Konsolosu’yla bir lokantaya gitmiş. Gece ortalık karıştığında saray trolleri “Millet karda eziyet çekerken İmamoğlu rakı sofrasında keyif yapıyordu” yayınlarına başladı. Oysa bu yayınların yapıldığı sırada İmamoğlu çoktan yemekten ayrılmış önce AKOM’a gitmiş sonra da bizzat sahaya çıkarak karla mücadele çalışmalarına katılmıştı bile. Keşke o sırada dönüp “Evet yemekteydim, ne var bunda? Durum kritikleşmeye başlayınca da yemeği bırakıp İstanbul’un başına geçtim” deseydi.

"Sessiz kaldı. Niye, bilemiyorum. Ama çok büyük yanlış oldu bu" diyen Ataklı, şunları yazdı:

İşte bu sessizlik, İBB’nin kar krizinden alnının akıyla çıkması nedeniyle alt üst olan saray medyasının ve saray trollerinin ekmeğine yağ sürdü. Yapılan her şey bir kenara bırakıldı, İmamoğlu’nun yemeği bir skandal gibi sunulmaya başlandı. Bir şey fark eder mi? Etmez tabii.

Saray soytarıları bir süre kendilerini tatmin eder, halkı etkilediklerini sanarak teselli bulurlar.Oysa İstanbul halkı neyin ne olduğunu çok iyi gördü. Yapılan haksızlığın, ayırımcılığın ve düşmanlığın ne boyuta ulaştığını gördü.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU