AK Parti'li Çelik'ten "karla mücadele" eleştirisi: İBB büyük bir yönetim zafiyeti ortaya çıkardı

İmamoğlu'nun balık restoranına gitmesi tartışmasıyla ilgili Çelik, "Kimin nerede kimle yemek yediği kimseyi ilgilendirmez ama kriz varken, İstanbul'da kaos varken İBB Başkanı'nın saatlerini restoranda geçirmesi siyasi bir tartışma olur" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'da karla mücadeleye ilişkin düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapandığını ve çok sayıda kişinin mahsur kaldığını hatırlatan Çelik, "İstanbul'un otoyolları adeta dev bir otoparka döndü. Saatlerce yollarda mahsur kalan insanlar çareyi arabalarını yola bırakıp yürümekte buldu" dedi.

Karla mücadele konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Başkan Ekrem İmamoğlu'na yönelik eleştirilerde bulunan Çelik şöyle devam etti:

Bütün bunlar olurken İstanbul Belediyesi'nin hiçbir şekilde bir hazırlığının olmadığı, koordinasyon içerisinde davranmadığı, büyük bir yönetim zaafı ortaya çıkardığı görüldü. Bütün bunların sebebi nedir diye kamuoyuna açıklama yapmak yerine suçlayıcı, yönetim felaketinin üstünü örtmeye çalışan bir yaklaşım var. 17 Ocak günü Meteoroloji karşılaşılacak tabloları bir uyarı niteliğinde herkesle paylaştı. Bu AKOM tarafından da paylaşıldı. İBB herkesi tedbire çağırırken, bir tek kendisi tedbir almamış. Binlerce vatandaşımızın yolda kaldığı, herkesin perişan olduğu bir tablo belediye yönetiminin sorumluluk alanı içinde oldu. İstanbul'da yüzbinlerce insan mahsur kalırken toplu taşıma araçlarına zincir takılmadığı görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İmamoğlu'nun balık restoranına gitmesi" tartışması

Çelik konuşmasında, kar yağışının olduğu gün İmamoğlu'nun balık restoranına gitmesi ile başlayan tartışmalara da değindi.

"Kimin nerede kimle yemek yediği, nerede tatil yaptığı kimseyi ilgilendirmez" diyen Çelik, "Ama kriz varken, İstanbul'da kaos varken İBB Başkanı'nın saatlerini restoranda geçirmesi siyasi bir tartışma olur. Bu doğal bir durumdur. Burada yapılacak şey nedir, doğru bilgilendirmedir" dedi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun'un yurtdışında olmasıyla ilgili de Çelik, şöyle devam etti:

Bilgilendirmeyi yapan elemanınız yurtdışında. Yurtdışından bilgilendirme yapacaksın, sonra tepki gösteren vatandaşımızı trollük ile suçlayacaksın. Basit bir şekilde şu saat şuradaydık, şunu yaptık diyecektiniz. Bu görüntüler ortaya çıkıyor, CHP'li yöneticiler yenisinden eskisine bu görüntüler eski diyerek buna tepki gösterenleri suçluyorlar. Sonuçta ne oldu o kişilerin dedikleri doğru çıktı. Seferberlik halinde yalanlama yapan CHP'liler bu sefer seferberlik halinde tweetlerini silmeye başladı. Böyle bir kriz zamanında bırakın krizi yönetmeyi, kendi parti içini bile kontrol edemeyen bir CHP var.

Çelik, İmamoğlu'nun Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott ile yemek yemesiyle ilgili ise, "Netice itibariyle çok önemli bir kriz var. Herhangi bir şekilde toplantıyı iptral ettiğinizde bu çok anlaşılır olur. Neticede siyasi bir tecrübesizlik var. Ancak bir kriz zamanında böyle bir görüşme yapılmaz" diye konuştu.

"Yönetmesi gereken bir kriz varken nasıl başka bir yerde vakit geçirebiliyor?

İmamoğlu'nun restoranttaki bulunduğu anların mobese kayıtlarının servis edilmesiyle ilgili "Takipçisi olacağım" açıklamasıyla ilgili gelen bir soruya Çelik şu yanıtı verdi:

Kendi takibini kendisi yapar. Herkesin gittiği, İstanbul'da bilinen kamuya açık bir restoran, orada başkaları da var. İddia ettiği gibi midir, başka türlü müdür? Burada mesele, İBB Başkanı krizle ilgil açıklama yapacak yerine, niye zaaf ortaya çıktı diye ortaya çıkacak yerine, zaaf var, krizi yönetemiyorsunuz, saniyelerinizi bile krize harcamak yerine saatlerinizi nasıl bir restorana harcıyorsunuz diye sorulduğunda meseleye değil, meselenin ortaya çıkmasına odaklanıyor.  Ben merak ediyorum, sorumlu bir yönetici, böyle bir kriz ortamında kendi sorumluluk alanı içinde, yönetmesi gereken bir kriz varken ve insanlar mağdurken nasıl başka bir yerde vakit geçirebiliyor?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU