Reuters: Ali Babacan ve Abdullah Gül yeni partiyi büyük ihtimalle sonbaharda kuracak

Ali Babacan'a yakın kaynaklara dayandırılan haberde Babacan ve Gül'ün yeni parti için süreci hızlandırdığı öne sürüldü, Davutoğlu'nun ise şu an için yeni partide yer almayacağı iddia edildi

Görsel: Independent Türkçe

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni parti kuracağına ilişkin iddialar gündemdeki yerini korurken, Reuters haber ajansı sürece ilişkin detayların yer aldığı bir haber-analiz paylaştı.

Haberde Ali Babacan'a yakın olan, ismini vermeyen ve Babacan'ın danışmanı olarak tanımlanan yetkilinin 31 Mart ve 23 Haziran sonrası ortaya çıkan siyasi tablo üzerinden yeni parti oluşumu ile ilgili görüşlerine yer verildi.

Yetkili; "Babacan ve Gül büyük ihtimalle bu sonbaharda yeni parti kuracak" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Yeni parti, AK Parti’nin ilk dönemine benzeyecek”

Eski Başbakan Yardımcısı Babacan’a yakın olduğu öne sürülen danışman, yeni partinin politikasının AK Parti’nin ilk dönemini yansıtacağını vurguladı.

Haberde, Babacan ve Gül'ün parti kurmayı 6 aydır düşündüğü ancak 31 Mart seçimleri sonrasında sürece hız verdikleri de öne sürüldü.

“Şu aşamada Davutoğlu yok”

Reuters'a konuşan ve ismini açıklamayan yetkili, devam eden görüşmelerde AK Parti'den halihazırdaki milletvekillerinin yanı sıra diğer siyasetçiler ve akademisyenlerin de bulunduğunu söyledi.

Ali Babacan ve Abdullah Gül’ün konuyla igili yorum yapmadıklarını belirten haberde, yeni partinin finansmanına ilişkin ise bilgi verilmedi, AK Parti’nin toplumun muhafazakar kesimi üstündeki egemenliğinin sona ereceği öne sürüldü.

"Ali Babacan güçlü ve saygı duyulan bir figür"

Haberde AK Parti’den bir yetkilinin de görüşlerine yer verildi

23 Haziran’daki seçim sonucunun sorumluluğunun alınması gerektiğini söyleyerek özeleştiride bulunan yetkili Ali Babacan’ı "güçlü ve saygı duyulan bir figür" olarak niteledi.

Adını açıklamak istemeyen AK Parti'li yetkili, partinin içinde muhalif bir grubun varlığından herkesin haberdar olduğunu söyledi.

AK Parti'li yetkili mecliste bazı vekillerinden destek alındığı belirtse de kaç kişi oldukları açıklamadı.

Yetkilinin birkaç sürpriz önemli destekçi beklediklerini söylediği ancak isim vermediği  de belirtildi.

Adını açıklamayan yetkili  "AK Parti taraftarlarının desteğini diğer partilere kaptırabiliriz" yorumu da yaptı.

Ahmet Davutoğlu’na yakın bir kaynak ise eski Başbakan’ın “yeni bir adım” planladığını belirtse de Gül ve Babacan tarafından kurulması beklenen partiye katılmasının şuan için söz konusu olmadığını öne sürdü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU