Türkiye, Suudi Arabistan ve BAE'ye yönelik saldırıları kınadı

Yapılan açıklamada, "Uluslararası hukukun açık bir ihlalini teşkil eden bu tür saldırılara derhal son verilmesini talep ediyoruz" denildi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı / Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'a yönelik saldırıları kınayan bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "24 Ocak günü balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’daki sivil hedeflere yönelik olarak gerçekleştirilen terör eylemini kınıyoruz. Uluslararası hukukun açık bir ihlalini teşkil eden bu tür saldırılara derhal son verilmesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Husiler, Cizan’da bulunan bir sanayi bölgesini balistik füzeyle hedef aldı

Yemen’de meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu, Husi milislerinin Suudi Arabistan’ın Cizan bölgesine balistik füze saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Koalisyon tarafından yapılan açıklamada Husi milislerinin saldırısının, bölgedeki farklı uyruklardan sivillerin hedef alındığı üçüncü saldırı olduğu belirtilirken bir Hindistanlı ve bir Sudanlının saldırıda hafif yara aldığı ve bölgedeki birçok atölyenin ve aracın hasar gördüğü kaydedildi.

Abu Dabi’ye iki balistik füze saldırısı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Savunma Bakanlığı, bugün erken saatlerde Abu Dabi’ye iki balistik füze fırlatılmasının hemen ardından Yemen’in Cevf bölgesindeki bir balistik füze fırlatma rampasının imha edildiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Savunma Bakanlığı Müşterek Harekat Komutanlığı, Abu Dabi’ye iki balistik füze fırlatılması ve bunların imha edilmesinin hemen ardından, F16 uçaklarının Yemen saatiyle 04.10’da Cevf iline bağlı Hazm bölgesinde bir balistik füze fırlatma rampasının başarıyla imha edildiğini duyurdu” denildi.

 

Independent Türkçe, Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU