Biden, "ABD'yi neden bu kadar sola çektiği" sorusunu gülerek yanıtladı

"Ben Bernie Sanders" değilim diyen ABD Başkanı, iddiayı gülerek geçiştirdi

ABD Başkanı Joe Biden, 6 Ocak 2021'de düzenlenen ABD Kongre baskınını "darbe olarak" nitelendirdiği için sağcı kesimden tepki toplamıştı (Reuters) 

ABD Başkanı Joe Biden, Fox News muhabiri Peter Doocy kendisine ABD'yi neden "bu kadar aşırı sola" çektiğini sorunca güldü.

Başkan, görevdeki ilk yılında yönetiminin başarılarını övdüğü iki saatlik Beyaz Saray basın toplantısında Doocy'nin sorusunu gülerek geçiştirdi.

Biden, Kovid-19'a karşı 210 milyondan fazla Amerikalının aşılanmasını ve geçen yıl bu zamandan itibaren yüz milyonlarca aşının tedarik edilmesini, zorlu geçen 2021 boyunca kaydedilen büyük bir başarı olarak niteledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca Biden, milyonlarca Amerikalıya evde test kitleri gönderilirken Beyaz Saray'ın ülkenin test kapasitesini artırmış olması gerektiğini de kabul etti.

Başkan, Beyaz Saray brifing odasında Basın Sözcüsü Jen Psaki'yle devamlı çatışan Doocy'den soru almaktan da çekinmedi.

Doocy, kendisine söz verilince, "İlk yılınızda ülkeyi bu kadar sola çekmek için neden bu denli uğraşıyorsunuz?" diye sordu.

Biden'ın soruyu dinlerken güldüğü duyuldu.

ABD Başkanı, "Pekala, öyle yapmıyorum. Neyi aşırı sol diye değerlendirdiğinizi bilmiyorum. Aslında eğer Kovid için paramız bulunduğundan emin olmaktan, çift partili altyapıyı bir araya getirmek için paramız bulunduğundan emin olmaktan, bu şeyleri sağlayabileceğimizden emin olmaktan ve aslında işçi sınıfındakilerin yükünü önemli ölçüde hafiflettiğimizden bahsediyorsak, bunun nasıl sola çekme şeklinde nitelendiğini anlamıyorum" cevabını verdi.

Beni Bernie Sanders olduğuma ikna etmeye çalışıyorsunuz, değilim, Sanders'i severim ama ben Bernie Sanders değilim, sosyalist değilim, ana akım Demokratım.

Biden, ABD Senatosu'ndaki 50 Demokrat'tan 48'inin kendisini "neredeyse talep ettiği her şeyde" desteklediğini de sözlerine ekledi.

Başkan ayrıca, sağcı haber kanalı Newsmax'tan James Rosen'ın akıl zindeliğine dair sorusunu da omuz silkerek geçiştirdi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU