Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhtar maaşlarını 4 bin 250 liraya yükseltme kararı aldık

Döviz kuru ve enflasyon konusuna değinen Erdoğan, "Kurun istikrar kazanmasıyla kimse abuk sabuk fiyatlandırma peşinde koşamayacaktır. Artık piyasalarda bir daha dengesiz döviz talebinden kaynaklanan dalgalanmanın yaşanmayacağını düşünüyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu'nda Muhtarlar Toplantısı'na katılarak açıklamalarda bulundu.

Muhtarların özlük haklarında önemli iyileştirmeler yaptıklarını ifade eden Erdoğan, muhtar maaşlarına da zam yapıldığını duyurdu.

Erdoğan, "Muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kalmasına gönlümüz razı olmadı. Yaptığımız değerlendirme sonunda muhtar maaşlarını Asgari Ücret seviyesine, yani 4 bin 250 liraya yükseltme kararı aldık" dedi.

"Bugün bir kez daha hissettik ki muhtarlar candır" ifadesini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:

Aramızdaki gönül bağının derinliğini anlayamadığı için bu buluşmaları taklit etmeye kalkanlar olsa da biz muhtarlarla aramıza kimseyi sokmayız.  Siz şimdi onların (muhalefet) muhtar sevdalısı kesildiklerine bakmayın, ellerine fırsat geçtiğinde muhtarlıkların da kapısına kilit vurmaktan vazgeçmezler. Muhtarın yanına sekreter koyacakmış. İnanıyor musunuz bunlara? İşleri, güçleri palavra. Dürüstlük bunların semtine uğramamış. Bu oyunları muhtarlar bozacak. Bunların topunu üst üste koysanız bir tane muhtarımızın tırnağı bile etmezler.

"2023'te hayati bir tercihte bulunacağız"

"Ülkemizi bir takım kifayetsiz muhterisin kendi kısır çıkarlarına uğruna Pensilvanya ve Kandil'in ikitdara geliyoruz çemkirişlerine maruz bırakanları Allah da millet de affetmez" diyen Erdoğan, "2023'te böyle bir hayati tercihte bulunacağız. Sizlerden destek vermenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında 2053 vurgusunda da bulunarak, "Bugün ülke olarak öyle bir kritik noktadayız ki, ya evlatlarımıza 2053 vizyonu bırakacağız ya da istikrarsızlık batağına sürükleyeceğiz" dedi.

"Kur gibi enflasyonun üzerindeki köpüğü de kısa sürede alacağımıza inanıyoruz"

Erdoğan konuşmasında, kur ve enflasyon konusuna da değindi.

"Asgari ücretten memur maaşlarına kadar insanımızı fahiş fiyat altında ezdirmeyecek düzenlemelere gittik" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Ocak ayı itibariyle herkes bu artışları hayatında görmeye başlayacaktır. Kurun istikrar kazanmasıyla kimse abuk sabuk fiyatlandırma peşinde koşamayacaktır. Artık piyasalarda bir daha dengesiz döviz talebinden kaynaklanan dalgalanmanın yaşanmayacağını düşünüyoruz. Kur gibi enflasyonun üzerindeki köpüğü de kısa sürede alacağımıza inanıyoruz. Böylece maaşlarda yaptığımız artışlar daha anlamlı hale gelecektir. Salgının yol açtığı belirsizlik arttıkça Türkiye'nin önündeki fırsatlar kazanca dönüşmeyi sürdürüyor. Dünya, Türkiye'nin adımlarını yakından takip ediyor. Sıkıntılarımız yanında umutlu olmak için de çok sebebimiz var. Ekonomide bizi hedeflerimize adım adım yaklaştıran programımızın ülkemizi nereden nereye taşıdığını yaz aylarına doğru hep birlikte çok daha iyi göreceğiz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU