Can Ataklı: Ben bu işten bir şey anlamadım

“Bu çifte standart sürdükçe Türkiye’de adaletin sağlanması da, demokrasinin yeniden gelmesi de hukuk devletinin tekrar kurulması da mümkün olamaz”

Fotoğraflar: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı Volkan Bora ile fotoğrafının basına servis edilmesine dair kaleme aldığı köşe yazısında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Fethullah Gülen ile beraber olduğunu gösteren görüntüyü paylaştı. “Ben bu işten bir şey anlamadım” diyen Ataklı, “Bu çifte standart sürdükçe Türkiye’de adaletin sağlanması da, demokrasinin yeniden gelmesi de hukuk devletinin tekrar kurulması da mümkün olamaz” dedi.

Ataklı, bugünkü köşe yazısında HDP’li Güzel ile ilgili yaşanan gelişmeleri şöyle anlattı:

Günlerdir medyanın gündeminde olan bir konu var. HDP Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı terörist Volkan Bora ile çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada dolaşıyor. Biri terörist. Diğeri milletvekili. Aralarında gönül ilişkisi varmış. Volkan Bora 2017 yılında öldürülmüş Semra Güzel 2018’de milletvekili seçilmiş. Bir terörist ile gönül bağı olması Semra Güzel’i terörist yapar mı? Yapmaz ama insanın içine kuşku düşürür elbette. Buna rağmen bu milletvekili linçe uğruyor.

Savcılar aldıkları talimat gereği, hemen harekete geçerek bu milletvekili hakkında fezleke hazırladılar Meclis’e gönderdiler. AKP genel başkanı milletvekillerine talimat verdi ve “Bu kadını Meclis’te tutmayacaksınız” dedi. Önümüzdeki günlerde Meclis bu milletvekili için oylama yapacak. İYİ Parti başta olmak üzere muhalefette olsalar bile sağ siyasi partilere mensup milletvekilleri de evet oyu verecek. Semra Güzel’in dokunulmazlığı kaldırılacak. Muhtemelen aynı gün polis, Meclis’e gidecek. Bu milletvekilini apar topar gözaltına alacak. Güzel mahkemeye çıkarılacak ve büyük olasılıkla tutuklanacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazısının bu kısmında Nebati ile Gülen’in fotoğrafını paylaşan Ataklı, şunları yazdı:

Şimdi gelelim ikinci fotoğrafa. Bu fotoğrafta yine bir terörist var. Yanında duran kişi milletvekili değil ama bakan. Aralarında gönül ilişkisi ebette yoktur ama gönül bağı olduğu kesin. Bu teröristin diğer teröristten çok önemli bir farkı var. HDP Milletvekili Semra Güzel’le fotoğrafı olan Volkan Bora PKK’nın önemli teröristlerinden biri ama lider değil, şef değil. Oysa Maliye Bakanı ile fotoğrafı olan Fethullah Gülen sıradan bir terörist değil. AKP iktidarına göre Türkiye’de darbe yapmaya kalkışan kanlı bir örgütün lideri.

12.PNG
Fotoğraf: Korkusuz.

Peki, PKK’nın sıradan bir üyesi ile fotoğrafı olmak büyük bir terör suçu sayılıyor ve o kişi de terörist ilan ediliyorken bir terör örgütünün lideri ile fotoğraf çektirmek neden aynı kapsamda değerlendirilmiyor? Diyorlar ki “FETÖ’nün bir miladı var, o da 17 Aralık 2013, bu tarihten önce cemaatle ilişkili olanlar kandırılmış insanlardı, kandırıldıklarını anlayıp pişman olanlar terörist sayılmaz.” Bu kendini tekrar kandırmaktan başka bir şey değildir.

Fethullah Gülen AKP iktidara gelmeden önce Amerika’ya kaçmıştı. Hakkında terör örgütü kurmak ve yönetmekten soruşturma yürütülüyordu. Erdoğan’ın çıkardığı af sayesinde bu soruşturmadan kurtulmuştu. Savcılar bunu bilmez mi? Bilirler de bir şey yapamazlar. Bu çifte standart sürdükçe Türkiye’de adaletin sağlanması da, demokrasinin yeniden gelmesi de hukuk devletinin tekrar kurulması da mümkün olamaz.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU