"Gelmiş geçmiş en gerçekçi insansı robot" yaptığı espriyle gündem oldu

Ameca, insan mimiklerini başarılı bir şekilde taklit edebiliyor

Uzmanlar Ameca'yı "insan ve robot etkileşiminin mükemmel bir örneği" diye niteliyor (CNET)

Birleşik Krallık merkezli Engineered Arts'ta geliştirilen insansı robot Ameca, kendisini görmeye gelen genç bir adama yaptığı espriyle gündemde.

Son derece gerçekçi mimikleriyle dikkat çeken Ameca, 5 ve 7 Ocak arasında ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen teknoloji fuarı CES'te görücüye çıkmıştı.

Robotun fuarda kendisini görmek isteyen ziyaretçilere espri yaptığı anları kayda alan bir kullanıcı, görüntüleri TikTok'ta paylaştı. Gönderi 3 milyondan fazla kişinin beğenisi topladı.

 


Video, Ameca'nın tavşan kulakları şeklinde bir taç takan ziyaretçiye "Tavşan kulaklarını görüyorum" demesiyle başlıyor.

Daha sonra robotu izleyen kalabalıktan genç bir adam öne çıkıyor ve, "Erkek arkadaşın var mı?" diye soruyor. Ameca, "Erkek arkadaşım yok" diye cevap veriyor:

Ne yazık ki piyasada değilim. Robotlar ilişki kurmaz. Ya senin erkek arkadaşın var mı?

Robotun bu cevabının ardından ziyaretçiler kahkahalara boğuluyor ve kalabalıktan birinin, "Espri yapıyor!" diye bağırdığı duyuluyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kahkahaları duyan Ameca ise, "Bunu evet olarak kabul ediyorum" diyerek yeni bir espri yapıyor.

Bazı yorumcular Ameca'yı "gelmiş geçmiş en gerçekçi insansı robot" diye niteliyor. Zira Ameca, insan mimiklerini başarılı bir şekilde taklit edebiliyor.

Daha önce robotun mimiklerini gösteren bir video, sosyal medyada büyük beğeni toplamış, Ameca'ya şöhret getirmişti.

Öte yandan Ameca, sosyal medyadaki ününe rağmen daha önce hiç halkın karşısına çıkmamıştı. Robotun sergilenmesi, ancak CES 2022'de mümkün oldu. İnsansı robot, fuarda katılımcılara kendini tanıttı.

TikTok'ta paylaşılan yeni görüntüler de fuarda bizzat bulunmayan kişilerin de dikkatini çekti. @Justa_dot adlı kullanıcı, "Kendisiyle çok gurur duyuyor gibi görünüyor" diye yazdı.

Bazı kullanıcılarsa robotu ürkütücü buldu. @Vlada adını kullanan biri, "Filmler bizi uyarmaya devam ediyor" derken, @Summeryourfriend adlı kullanıcı da şu ifadeleri kullandı:

Onlar bizi durdurmadan önce biz onları durdurmalıyız.

 

Independent Türkçe, Futurism, Newsweek

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU