Öztrak: Semra Güzel hakkındaki fezleke Meclis'e gelirse gereğini yaparız

"Terör, terörist, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kırmızı çizgisidir" diyen CHP Sözcüsü, İçişleri Bakanı Soylu'nun Kılıçdroğlu hakkındaki iddiasına da yanıt verdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, HDP'li Semra Güzel hakkındaki fezlekeye ilişkin, "Terör, terörist, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kırmızı çizgisidir. Meclise geldiğinde gereğini yaparız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için başka ülkelere gitmek istediğini söyledi.

"Milletin vicdanı sızladı, sizin ki sızlamadı"

Türkiye'nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı içinde, Kolombiya’dan sonra ev genci oranının en yüksek olduğu ülke konumunda bulunduğunu aktaran Öztrak, şöyle devam etti:

İçinde bilim olmayan fakülte binaları, içinde adalet olmayan adalet sarayları sizlerin eseri. Üniversiteye gelen gençlerin, barınma ihtiyacını karşılamayan sizsiniz. Yurt, eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Gençlerimiz için yeterli yurt açmayan sizsiniz. Gençlerimizin yurt ve barınma ihtiyacını, taşeronlara havale eden sizsiniz. Vakıflara, cemaatlere, paralel yapılara bu işi siz ihale ettiniz. Hükümet olarak bunlara bir de maddi destek verdiniz. Bu yurtları da doğru dürüst denetlemediniz. Gençlerimizi korumasız bıraktınız.Yandaşlarınıza avroyla dolarla milletin milyarlarını aktardınız. Milyonlarca gencimizi yurtsuz bıraktınız. Sonuç, onlarca ocağa ateş düştü. Milletin vicdanı sızladı, sizin ki sızlamadı. En son, 19 yaşında bir tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara, öğrenci evinde maruz kaldığı baskı nedeniyle, yaşama ümidini yitirdi, canına kıydı

Enes Kara'ya Allah'tan rahmet dileyen Faiz Öztrak, bir sorunu çözmenin ön koşulunun ise önce sorunla yüzleşmek olduğuna değindi.

"Çok büyük bir gıda krizi kapımızda"

Türkiye'de ev geçindirmenin her zamankinden daha zor olduğunu dile getiren Faik Öztrak, ayda 200 kilovatsaat elektrik tüketen, dört kişilik bir ailenin elektrik faturasının, bir gecede 183 liradan 309 liraya çıktığını söyledi.

Esnafın da bu konuda isyanlarda olduğunu vurgulayan Öztrak, "Esnaf sattığı mala zam yapmaya utanıyor, hükümet ona bu faturaları göndermeye utanmıyor. Bu esnaf nasıl ayakta kalacak? Esnaf kepenk kapatırsa, bu ülkenin orta direği nasıl ayakta kalacak?" diye sordu.

Öztrak, şöyle devam etti:

Bu ülkede gıda güvenliği de tehlikede. Böyle giderse yiyecek ekmek bulamayacağız. Yine tanzim satış kuyruklarına girmek zorunda kalacağız. Çiftçi gübre atamıyor. Tarlasını sürmekte zorlanıyor. Çiftçilerimize derhal ilave destek verin. Tekrarlıyorum. Çiftçiye destek verilmezse, Çok büyük bir gıda krizi kapımızda

"Politika faizi, Erdoğan’ın elinde 'politikacı faizi' oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuç" dediğini hatırlatan ve "Merkez Bankasının politika faizi, Erdoğan’ın elinde 'politikacı faizi' oldu" diyen Faik Öztrak, şöyle konuştu:

Erdoğan politikacı faizini 5 puan düşürdü. Hazine’nin borçlanma faizi 9 puan arttı. Demek ki 'Faizler düşe' buyurmakla, faiz düşmüyormuş. Şimdi beş yıl boyunca ödenecek bu faiz yükü, milletin sırtında kaldı

Ne 1994 krizinde ne 2001 krizinde ne de 2008-2009 krizinde Merkez Bankası kasasının böyle açık görmediğini savunan Öztrak, "Herhangi bir banka şubesinde kasa 100 lira açık verse, kaynağı bulunana kadar şubeden kimse evine gidemez. Ülkenin döviz kasası 57 milyar dolar açık vermiş, kimsenin umurunda değil" değerlendirmesinde bulundu.

 "Terörist başlarından medet uman kim varsa Allah bin türlü belasını versin"

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklamalarının ardından soruları yanıtladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ile telefonla görüştüğünü iddia ettiğinin hatırlatılması üzerine Öztrak, şunları söyledi:

Süleyman Soylu, bu ülkenin atanmış İçişleri Bakanı mı, yoksa atanmış dedikodu bakanı mı? Bir İçişleri Bakanı elindeki bilgiye ve belgeye dayanarak konuşur, işkembe-i kübradan sallamaz. Soylu dedikoduyu bıraksın. Yüreği yetiyorsa hain darbe girişiminden sonra kurulacağı ifade edilen Yurtta Sulh Konseyi'nde bulunanların listesini açıklasın. Yetmez Soylu, Fetullah Gülen'le kimlerin fotoğrafı varsa kimler onunla aynı menzile yürüdüyse aynı masaya oturduysa onların listesini bir açıklasın. Bu ülkede terörden, terörist başlarından medet uman kim varsa Allah bin türlü belasını versin

"AK Parti Grup Başkanvekiline Allah akıl, fikir versin"

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın TBMM'de CHP, İYİ Parti ve HDP ile basın toplantısı yapmasını AK Partili Cahit Özkan'ın "ittifakın beden dili" olarak yorumladığı belirtilmesi üzerine Öztrak, "AK Parti Grup Başkanvekiline Allah akıl, fikir versin" dedi.

AK Parti'nin Kovid-19 salgınında "doktorların hakkı ödenmez" şeklinde slogan attığını öne süren Öztrak, doktorların hakkını vermeye sıra gelince hiçbir şey yapılmadığını, yasa teklifinin geri çektirildiğini savundu.

Doktorların tek ödülünün şiddete maruz kalmak olduğunu iddia eden Öztrak, her gün çok sayıda genç doktordan "geçinemiyoruz" diye mektup aldığını söyledi.

Faik Öztrak, Özkan'ın sorunların görüşüldüğü, doktor milletvekillerinin mesleki dayanışma içinde yaptığı toplantıdan düşmanlık ve kutuplaşma çıkarmaya çalıştığını dile getirdi.

Özkan'ın sözlerinin, AK Parti kadrolarının hiçbir meseleyi çözemediğini, hiçbir derde derman olamayacağını açıkça ortaya koyduğunu söyleyen Öztrak, "Seçim sandığını getirsinler bu millet başka ihsan istemiyor" dedi.

HDP'li Semra Güzel hakkındaki fezleke

Öldürülen PKK'lı  ile fotoğrafları basına yansıyan HDP Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezlekeyle ilgili soruya yönelik ise Öztrak, "CHP'nin tutumunu defalarca anlattım. Terör, terörist, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kırmızı çizgisidir. Fezleke Meclise geldiğinde gereğini yaparız. Şunu da sormak istiyorum, Fetullah Gülen'le kucak kucağa, diz dize fotoğraf çektirenlerin fezlekeleri ne zaman Meclise gelecektir? Gerçekten bunu merak ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"Dış güçler bu ülkede bu kadar rahat cirit atıyorsa hükümet nerede?"

Öztrak, AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil'in Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın ölümüyle ilgili "Dış güçlerin oyunu" şeklindeki  açıklamalarının sorulması üzerine, şu yanıtı verdi:

Bu işin dinle, imanla, dış güçlerle ne ilgisi var? Hükümet görevini yapmamış, yeterli devlet yurdu yapmamış. Özel kesime taşere ettiği yurtları, öğrenci evlerini denetlememiş. Yardımı vermiş, milletin parasını vermiş oraya. Yurtlarda kalan gençleri koruyacak düzenleyici çerçeveyi de getirmemiş. Ondan sonra da her konuda olduğu gibi çıkmış 'dış güçler' diyor. Bırakın bu işleri, sarayın görevini savsakladığını, ihmal ettiğini artık kabul edin. İkide bir 'dış güçler' diyorsunuz, sonunda millet diyecek ki 'dış güçler bu ülkede bu kadar rahat cirit atıyorsa hükümet nerede?' Hükümet mensupları, sarayın kibirli adamı o sarayda niçin oturuyor?

"Enflasyonla mücadele hesap, kitap işidir"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin enflasyonla ilgili açıklamalarına ilişkin Öztrak, milletin pahalılık altında inlediğini, ciddiyetsizliğe ve söylenenlere güldüğünü savundu.

Faik Öztrak, şöyle devam etti:

Nebati bakan 2023 haziranına randevu vermiş, Erdoğan da geçen sene ağustos ayında enflasyon kırılacak diye millete söz vermişti. Çok güzel bir laf var, 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.' Enflasyonla mücadele hesap, kitap işidir. Ciddiyet, güvenilir olmayı gerektirir. Milleti aldatmaya çalışmasınlar. Bir an evvel sandığı getirsinler, herkes boyunun ölçüsünü alsın

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU