Dosya 7 çuval, 43 klasör, 300 sayfa savunma dilekçesinden oluşuyor... Eski MİT'çi Altaylı'nın cezası istinaf tarafından 11 iş gününde incelenip onandı

İlk derece mahkemesinin kararı istinafa taşındı. 11 günlük incelemeden sonra karar veren istinaf mahkemesi, savcılığın ve sanık avukatlarının itirazlarını reddetti, Altaylı ve Barıner'e verilen cezaları onadı

Eski MİT'çi Enver Altaylı'ya FETÖ üyeliği ve casusluk suçlamalarıyla hapis cezası verilmişti / Fotoğraf: Twitter

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı mensupları Enver Altaylı ve Mehmet Barıner hakkında, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar istinaf tarafından onandı. 

"Siyasi ve askeri casusluk" suçundan 13 yıl 4 ay "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Altaylı ile "siyasi ve askeri casusluk" suçundan 12 yıl 6 ay, "silahlı terör örgütüne üyelikten" 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen Barıner hakkındaki istinaf mahkemesi kararı, 11 iş gününde verildi. 

7 çuval, 43 klasörlük dava dosyası

7 çuval, 43 klasörden oluşan davada, 8 Kasım 2021'de karar çıktı. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararından sonra gerekçeli karar 25 Kasım 2021'de açıklandı. Mahkemenin açıkladığı gerekçeli karar, Altaylı ve Barıner'in avukatlarına 30 Kasım 2021'de tebliğ edildi. 

Savcılık da sanıklar da istinafa taşıdı

İlk derece mahkemesinin kararı hem sanık avukatları hem de daha fazla ceza isteyen savcılık tarafından istinafa taşındı. Ankara 22. Bölge Adliye Mahkemesi'ne (BAM) yapılan temyiz başvurusundan sonra, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi dava dosyasını 28 Aralık 2021'de BAM'a gönderdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

11 günlük inceleme

Sanık avukatlarının 300 sayfalık savunmaları ve istinaf dilekçelerinin yanı sıra, 7 çuval 43 klasörden oluşan dava dosyasıyla ilgili istinaf mahkemesi kararını 10 Ocak'ta açıkladı. Dosyanın istinafa geldiği 28 Aralık 2021'den kararın çıktığı 10 Ocak'a kadar geçen sürede 11 iş günü vardı. 

İlk derece mahkemesinin kararı onandı

Ankara 22. Bölge Adliye Mahkemesi, Enver Altaylı ve Mehmet Barıner'in 7 çuval, 43 klasör, 300 sayfalık savunma ve istinaf dilekçelerinden oluşan dosyasıyla ilgili 11 iş gününde verdiği kararda, savcılığın daha üst sınırdan cezalandırma istemini de sanık avukatlarının taleplerini de reddederek, ilk derece mahkemesinin vermiş olduğu kararı onadı.

Altaylı'nın avukatı Dilara Yılmaz, kararla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: 

"İstinaf mahkemesi, sanık müdafilerinin 300 sayfalık gerekçeli taleplerini, sadece kısa bir paragrafta ve gerekçesiz bir şekilde reddetti. Mahkemenin, 7 çuval, 43 klasörden oluşan bir dava dosyasının 11 iş gününde nasıl inceleyebilmiş olduğu hususu sanık müdafileri arasında merak konusu teşkil etmektedir."

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU