Enes Kara’nın babası: Oğlumu manevi boşluğa sürükleyen cemaat değil, ateist arkadaşları oldu

"İslamiyeti kalben kabul etseydi, zaten bizim dinimiz intiharı yasaklamıştır. Ateist arkadaşlarından etkilenmiş"

Fotoğraf: Twitter

Baba Mehmet Kara, oğlu Enes Kara’nın “yurt” adı altında kaldığı cemaat evinde intihar etmesinin ardından “Evladım Enes’i manevi boşluğa sürükleyen cemaat değil, ateist arkadaşları oldu” dedi.

Elazığ’da tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara, cemaat evinde gördüğü baskılar sonucu yaşamına son verdi. Kara, ardında baskıları anlattığı bir video ve mektup bıraktı. Baba Kara ise yaşamına son vermeden önce bıraktığı video ve mektubun aksine "oğlunun cemaat tarafından baskı görmediğini" iddia etti.

Yeni Akit gazetesine konuşan Kara, şunları söyledi:

Ben 28 yıldır Risale-i Nur okuyorum. Çevremde hiç böyle bir olay görmedim. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin kitaplarında intihara teşvik edici, insanı hayattan soğutan, yaşama şevkini kıran tek bir cümleyle karşılaşamazsınız. Biz bu tefsir kitaplarından ‘her şeyi güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayattan lezzet alır’ sözü ile hayatı güzel yaşamayı öğrendik. Çocuğumun iman zayıflığını fark ediyordum ama ateist olduğunu çektiği video ile öğrendim. Evladım Enes’i manevi boşluğa sürükleyen cemaat değil, ateist arkadaşları oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Namaz kılmasını tavsiye etmek baskı değildir”

Ben çocuğumun 20 yaşına kadar her türlü ihtiyacını karşılayarak ona hizmet ettim. Hiçbir zaman baskıcı olmadık ama tavsiyelerimiz oldu. Ona namaz kılmasını tavsiye etmek bir baskı değildir. Bir Müslüman çocuğunun her iki alemde de mutlu olmasını ister. Hem dünyada iyi bir mesleği olsun, rahat yaşasın, hem ahiretini kazansın istemiştik

“Keşke çocuğum cemaatçi olsaydı”

Benim cemaatten hiçbir şikayetim yok. Keşke çocuğum cemaatçi olsaydı. İslamiyeti kalben kabul etseydi, zaten bizim dinimiz intiharı yasaklamıştır. Çocuğum maalesef bunu kalben kabul etmemiş. Ateist arkadaşlarından etkilenmiş. Telefon bağımlılığı da vardı. Bu, şu anda maalesef bütün gençlerin sorunu.

Medyaya tepki: Perişan olduk

Biz şu anda evladımızın acısını yaşıyoruz. Bazı medya kuruluşlarının yazıp çizdikleri de acımızı ikiye katlıyor. Her anne-baba evladının vefatına üzülür ama bu üzüntünün yanında aile değerlerimize ve inançlarımıza saldırının olması bizi daha da perişan etti.

Enes Kara'nın ölümüne ilişkin annesi ve ailesinin avukatından açıklama

Enes Kara'nın ölümüne ilişkin annesi Hatice Kara ile avukat Ömer Faruk Ceylan açıklamalarda bulundu.

Hatice Kara, yazılı açıklamasında, oğlu üzerinden kamuoyu algısı yürütülmeye çalışıldığını savundu.

Oğullarının acısını yaşayamadan çeşitli saldırılara maruz kaldıklarını aktaran Kara, "Yobazlık ve gericilikle itham edildik. İnsaf sınırları aşılarak, katil olarak dahi itham edildik. Evladını kaybetmiş acılı bir aile nazarıyla muamele görmemiz icap ederken, siyasi malzeme konusu edildik" ifadelerini kullandı.

Ailenin avukatı Ömer Faruk Ceylan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Enes Kara'nın yaşadığı bunalım neticesinde intihar ettiğini ileri sürdü.

Olayın her yönüyle tetkik edileceğini aktaran Ceylan, "Enes Kara'yı alet ederek prim elde etmeye çalışanlara müsaade edilmeyecek. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından gerekli hukuki süreç takip edilecek" diye konuştu.

Elazığ Valiliği'nden açıklama

Elazığ Valiliği, Enes Kara'nın hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Fırat Üniversitesi öğrencisi Enes Kara'nın vefatı hepimizi derinden üzmüştür" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın çok yönlü devam ettiği belirtildi.

 

Independent Türkçe, Akit, AA

DAHA FAZLA HABER OKU