İsrail polisi Filistinli bedevilerin "ağaçlandırma" karşıtı protestolarına müdahale etti

Polisle yaşanan arbedede bazı göstericiler yaralandı, aralarında çocukların da bulunduğu en az 5 gösterici gözaltına alındı

İsrail'in güneyindeki Necef Çölü'nün yerlisi Filistinli bedeviler, Yahudi Ulusal Fonu tarafından yürütülen ağaçlandırma faaliyetlerine karşı gösteri düzenledi / Fotoğraf: AA

İsrail'in güneyindeki Necef Çölü (Negev) bölgesinde Filistinli bedevilerin yaşadığı köylerde ağaç dikme kampanyasına karşı başlatılan protestolar şiddetlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Necef Çölü'nün yerlisi Filistinli bedeviler, Yahudi Ulusal Fonu tarafından yürütülen ağaçlandırma faaliyetlerine karşı gösteri düzenledi.

İsrail polisi, Save köyü çevresindeki protestolarda göstericilere göz yaşartıcı gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.

Polisle yaşanan arbedede bazı göstericiler yaralanırken, aralarında 18 yaşın altındakilerin de bulunduğu en az 5 gösterici gözaltına alındı.

necef.jpg
İsrail polisi, aralarında 18 yaşın altındakilerin de bulunduğu en az 5 göstericiyi gözaltına aldı / Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

İsrail'in resmi olarak statülerini tanımadığı, elektrik, su ve diğer altyapı hizmetlerinden yoksun bıraktığı bedevi köylerinde yürütülen ağaçlandırma kampanyası, bedevilerin buralardan çıkarılma çabası görüldüğü için tepki çekiyor.

Günlerdir yoğun polis koruması altında gerçekleşen ağaçlandırma faaliyetinde polisle yaşanan olaylarda aralarında çocukların da olduğu 80’den fazla İsrail vatandaşı Filistinli bedevi gözaltına alındı.

 

AA

 

DAHA FAZLA HABER OKU