Ahmet Hakan: Leman Sam’ın acilen tedavi olması gerekir

"Çünkü ırkçılık, bir düşünce değil, hastalıktır"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, ayrımcı açıklamalar yapan şarkıcı Leman Sam’ın tedavi olması gerektiğini söyledi.

Hakan, bugünkü köşe yazısında Leman Sam’ın geçen gün sosyal medya hesabından paylaştığı “Yıllar önce bu soysuz Araplara tepkili olduğum için uzun süreli lince maruz kalmıştım, şimdi herkes ne mal olduklarını anladı. Daha bunlar iyi günler, ekmeğe ortak yakında toprağa da ortak olacaklar. Bıçaklamalar, tecavüzler, sonu yağmadır bunun. Hiç şikayet etmeyin, göz göre göre geldi" şeklindeki ifadelere tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hakan, şu eleştirileri yöneltti:

Leman Sam’ın Arap düşmanlığı yeniden hortladı. Bu kez tüm Araplara hakaret de etti. Sosyal medya hesabında alenen ve resmen “Soysuz Araplar” dedi. Bu Leman Sam var ya Leman Sam... Hitler’in yetkilerini bir an için eline geçirse bütün Arapları fırına doldurur, yakar. Boğularak ölmüş mülteci çocuğu görse “İyi olmuş soysuza” der. İşin en acıklı yanı, faşistliğinin de farkında değildir.

Farkında olmadığı bir şey daha var: Bu faşistliğiyle herhangi bir Batı ülkesinde barınamaz. Mesela İsveç ya da Norveç’te barınamaz. Neyse... Neyse... Leman Sam’la laf alıp vermeye, polemiğe girmeye, tartışmaya gerek yok. Kendisinin acilen tedavi altına alınması lazım. Çünkü ırkçılık, bir düşünce değil, hastalıktır.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU