Milli Gazete yazarı: Hayra alamet değilse

“İktidar partisi AKP yol ayrımına gelmiş bulunuyor”

Fotoğraf: Reuters

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, AK Parti’de gidişatı beğenmeyen kişilerin sayısının hızla arttığını, iktidar partisinin bir yol ayrımında olduğunu söyledi.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında “Daha düne kadar AKP’yi destekleyen ve insanları AKP’ye oy vermeye davet eden insanlara bugün ne oldu da ‘bu gidiş hayra alamet’ değil demeye başladılar?” diye sordu.

AK Parti’ye yönelik eleştirilerin ardı arkasının kesilmediğini söyleyen Ceyhan, “İktidar partisini yönetenlerin bu eleştiri ve uyarılardan istifade edip kendilerine çeki düzen vermeye çalıştıklarını söylemek de çok zor!” ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milli Gazete yazarı şu görüşlerini dile getirdi:

İyi niyetle yapılmış böyle eleştirilere kulaklarını tıkayıp sağır duvar kesilenler seslerini yükselterek üst perdeden konuşmayı sürdürüyorlar. Oysa kendilerine yöneltilen eleştirilerin başında da ses tonlarına dikkat etmeleri gerektiği yolundaki uyarılar bulunuyor. Vatandaşa yönelik açıklamalarda onları incitici, kırıcı değil gönül alıcı bir üslup kullanılması gerektiği ifade ediliyor. Ama böyle gönül alıcı bir üsluba kimse tanık olamıyor. Herkesi kucaklayan bir üslup yerine herkesi birbirine düşman eden kamplaştırıcı bir üslup sahipleniliyor. Sonra da iktidar partisi AKP’den kaçışlar başlıyor.

Düne kadar canlarıyla mallarıyla iktidar partisinin başarısı için koşuşturanlar şimdi yapılan yanlışların giderilmesi için uyarı üzerine uyarıda bulunuyorlar. Ve gidişatın hayra alamet olmadığını hatırlatıyorlar. Bu uyarılara muhatap olanlar ise sanki kendilerine hiçbir şey söylenmemişçesine bildiklerini okumaya devam ediyorlar. İktidar partisi AKP yol ayrımına gelmiş bulunuyor.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU