Almanya İçişleri Bakanı Faeser: Aşırı sağa karşı eylem planı hazırlayacağım

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser demokrasi için en büyük tehlikenin aşırı sağdan geldiğini kaydetti

Fotoğraf: AA

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, aşırı sağla mücadeleye ilişkin nisan ortasına kadar bir eylem planı hazırlayacağını söyledi.

Faeser, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, hükümetin tüm tehditleri göz önünde bulundurduğunu, ancak demokrasi için en büyük tehlikenin aşırı sağdan geldiğini belirtti.

Bu yüzden aşırı sağla mücadelenin öncelik taşıdığını vurgulayan Faeser, nisan ortasına kadar aşırı sağa karşı mücadele edilmesi konusunda bir eylem planı hazırlayacağını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Demokrasiyi destekleme yasası" hazırlanıyor

Nancy Faeser, "Radikalleşmeyi durdurmak, aşırı sağcı ağları çökertmek ve aşırıların silahlarını ellerinden almak için elimizden gelen her şeyi yapacağız." ifadesini kullandı.

Aile Bakanı Anne Spiegel ile "demokrasiyi destekleme yasası" çıkaracağını söyleyen Faeser, böylelikle aşırılıkla mücadele eden dernek, girişim ve projelerin kalıcı bir şekilde destekleneceğini dile getirdi.

Faeser, ülkede son 20 yılda gerçekleşen aşırı sağcı terör eylemlerine işaret ederek, "Devlet, kurbanlara daha fazla cevaplar borçlu." dedi.

Bu yüzden ırkçı cinayetlerin aydınlatılmasının sürdürüleceğini belirten Faeser, aşırı sağ terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin de hiçbir zaman unutulmayacağı sözünü verdi.

İçişleri Bakanı Faeser, ülkede tehdit edilen ve saldırıya uğrayan insanları korumak için de her şeyin yapılacağını vurguladı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU