Siyasi parti kulislerini hareketlendirecek açıklama… Özdağ: Görüştüğümüz vekiller, 'AK Parti ömrünü tamamladı, Erdoğan bir daha seçilemez' diyor

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, 60'a yakın yeni ve eski AK Parti milletvekili ile görüştüklerini iddia etti. Özdağ, "DEVA ve İYİ Parti ile görüşenler de var" dedi

Selçuk Özdağ / Fotoğraf: AA

Türkiye'de genel seçimlerin yapılacağı normal tarih 18 Haziran 2023.

İktidar (Cumhur İttifakı), ısrarla genel seçimlerin zamanında yapılacağını savunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhalefet ise başta ekonomi olmak üzere birçok gerekçeyi öne sürerek seçimlerin erkene alınması için ısrar ediyor.

Seçimlere daha yaklaşık bir buçuk yıl varken kulisler şimdiden hareketlendi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ın Yeniçağ yazarı Orhan Uğurlu'ya "AKP'den 60'a yakın milletvekili ile görüşüyoruz" açılamasında bulundu.

"AK Parti'den çok şikayetçiler"

Independent Türkçe'ye konuşan Doç. Dr. Özdağ, açıklamalarının arkasında durarak sözlerine açıklık getirdi.

Mevcut vekillerin de içinde bulunduğu yaklaşık 60 milletvekiliyle görüştüklerini yineleyen Özdağ, vekillerin AK Parti'den çok şikayetçi olduğunu savundu.

Doç. Dr. Özdağ, AK Parti vekillerle hukuk ve ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum dahil birçok konuyu görüştüklerini aktardı.

 

Selçuk Özdağ
Selçuk Özdağ / Fotoğraf: AA

 

AK Parti'li siyasetçilerin "Recep Tayyip Erdoğan bir daha seçilemez. AK Parti ömrünü tamamladı. Şehirlerde esnafı bile dolaşamıyoruz. Tarım ve sanayide ülkeye katacakları bir şey yok" dediğini kaydeden Özdağ, "Bizimle görüşenlere 'bırakın gelin artık, ülkenin durumu kötüye gidiyor' diyoruz ama 'Şimdilik bekleyelim' cevabını veriyorlar" diye konuştu.

"Görüşmeler arttı"

Eskiye oranla Gelecek Partisi'yle görüşmelerin arttığına değinen Özdağ, "AK Partililerin dışında ANAP, Doğru Yol Partisi ve MHP'den birçok eski milletvekili bizimle görüşüyor" ifadelerini kullandı. 

Görüşme yaptıkları siyasetçilerin özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden (CHS) ciddi şekilde rahatsız duyduklarını ifade ettiklerini vurgulayan Özdağ, "Aslında parlamento, ekonomi ve ülkedeki siyasetin geldiği durumdan çok şikayet ediliyor. Parti içindeki siyasi durumu anlatıyorlar. Ama şikayet ettikleri hususlar ile ilgili bir tavır ortaya koyamıyorlar ve son noktada cesaret örneği gösteremiyorlar. Sessizce bekleyelim modundalar" değerlendirmesinde bulundu.

 

Ali Babacan - Meral Akşener
Ali Babacan - Meral Akşener / Fotoğraf: Twitter

 

"DEVA ve İYİ Parti ile de görüşenler var"

Ege'den Akdeniz'e, Marmara'dan Doğu Anadolu'ya kadar ülkenin hemen hemen her yerinden siyasetçiler ile görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Özdağ, "Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) ile İYİ Parti ile de görüşenlerin olduğunu biliyoruz. Dediğim gibi bunlar son hamleyi yapamıyorlar. Korktukları bir şey veya bir beklentileri var. Ya da muhalefetin biraz daha ete kemiğe bürünmesini bekliyorlar. Ancak daha çok bizimle görüşüldüğü söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

 

Kemal Kılıçdaroğlu - Ahmet Davutoğlu
Kemal Kılıçdaroğlu - Ahmet Davutoğlu / Fotoğraf: Twitter

 

"Görüşmeler Türkiye ve CHS'nin sona erdirilmesi içindir"

Özdağ, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü sürpriz ziyaretine ilişkin ise şunları söyledi:

"Gelecek Partisi'nin siyasi partiler ile görüşmeleri devam ediyor. Geçen hafta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel başkanımızı ziyaret etti. Yine ondan önce Saadet Partisi Genel başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile bir görüşmeleri oldu. Dün de Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal partimizi ziyaret ettiler. Ziyaretler devam ediyor. CHP lideri ile de görüşmeler bu minvalde gerçekleşti. Görüşmelerin tamamı Türkiye, hukukun üstünlüğü ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sona erdirilmesi içindir." 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU