Macron, kendisine küfreden aşı karşıtına teşekkür etti

"Bir cumhurbaşkanı böyle konuşmamalı"

Protestocu Justyna, "Emmanuel Macron bizi aşı yaptırmaya zorlamamalı" dedi (BFM)

Fransa'da aşı karşıtı bir protestocu, pazartesi Fransız Alplerinde yer alan kış turizmi merkezi Tende'ye giden Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u protesto etti. Macron ise buna teşekkürle yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adının Justyna olduğunu söyleyen kadın, Macron'un aşı yaptırmayanlar için kullandığı ifadeyi eline yazarak Cumhurbaşkanı'na gösterdi.

Macron geçen hafta yaptığı açıklamada "emmerder" ifadesini kullanarak aşısızların hayatını zorlaştıracağını söylemişti:

(Kovid-19) Aşısını yaptırmayanların canını çok sıkmak istiyorum. Bunu sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. Strateji bu. Onları cezaevine göndermeyeceğim, zorla aşılamayacağım. Ancak 15 Ocak'tan itibaren restorana gidemeyeceksiniz, (kafede) kahve içemeyeceksiniz, tiyatro ve sinemaya gidemeyeceksiniz.

"Can sıkmak, kızdırmak, çileden çıkarmak, rahatsız etmek" anlamlarına gelen "emmerder" ifadesi "je t'emmerde!" şekliyle Fransız argosunda sinkaflı bir küfür olarak da kullanılabiliyor.
 


Öte yandan Justyna'nın tepkisi kameralara da yansıdı. Yayımlanan videoda Macron'un yazıyı okumasına rağmen sakinliğini koruyup orada bulunanlara teşekkür ettiği görülüyor:

Çok teşekkür ederim. Teşekkür ederim. Teşekkür ederim ve iyi şanslar. Kendinizi koruyun.

Justyna ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Ona bir şey söylemek değil, sadece mesajı görmesini istedim. Ona 'Seni s*****'i göstermek istedim çünkü o aşısızlar hakkında bunu söylemeye cüret etti. Bir cumhurbaşkanı böyle konuşmamalı.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, Sputnik International

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU