Kripto paracılar Elon Musk başlı keçi heykeli dikiyor

"Elon kriptoyla ilgili herhangi bir tweet attığında, piyasaları hareketlendiriyor. Onunla ilgili bir anıt yapılması gerektiğini düşündük"

Dört ay içinde bitmesi beklenen heykelin kafası tamamlandı (@ElonGoatToken / Twitter)

Kripto paralara desteğiyle bilinen Elon Musk'ın hayranları teknoloji milyarderinin tuhaf bir heykelini dikmeye karar verdi. Eserde başı Musk'a, gövdesi keçiye benzeyen bir yaratık, roket üzerindeyken tasvir edecek.

Tesla ve SpaceX CEO'su, geçen yıl Twitter'da yaptığı bir paylaşımda kripto paraların itibari paraları sonunda yeneceğini yazmış ve kripto paraların safında yer aldığını söylemişti. Böylece Musk, kripto para topluluğunun kalbini kazanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu nedenle bir grup hayranı, "kriptonun vaftiz babası" diye niteledikleri Musk adına "Elon Goat Token" adlı bir kripto para birimi üretti. Şimdi de grup, yeni kripto paranın tanıtımını yapmak için Musk'ın heykelini inşa ediyor.

ABD'nin Arizona eyaletinde inşa edilen yaklaşık 9 metrelik heykel, tamamlandıktan sonra bir Tesla kamyona yüklenecek ve elektrikli otomobil firmasının Teksas'taki genel merkezine götürülecek.

Dört aydan kısa süre içinde tamamlanması beklenen heykel yaklaşık 500 bin dolara mal olacak. Maliyeti yine Musk hayranları üstleniyor. Elon Goat Token'ı alanlardan bu heykelin maliyetinin karşılanması için ufak bir miktar kesiliyor. Token zaten piyasaya sürülmüştü.

Heykelin tasarımı için dijital tasarımcı Danny Wang'la anlaşıldı. Wang, heykel projesini Instagram hesabından paylaştığı bir video'yla duyurdu. Paylaşımda, "Geçen yıl üzerinde çalıştığım en çılgın tasarım projesi Elon Goat Token'dı. Bu fragmanı. Bu yıl onu inşa edeceğiz. Bizi izlemeye devam edin" ifadeleri yer aldı.
 

 

Söz konusu çılgın projenin arkasındaki isimlerden, kripto para danışmanı Ashley Sansalone, "Bu bir tutku projesiydi" ifadelerini kullandı.

VICE'a konuşan Sansalone, neden Musk'ı seçtiklerini şu sözlerle açıkladı:

Her zaman bir vizyonerdi ve her zaman kripto topluluğunun büyük bir savunucusu oldu. Bu yüzden onun dikkatini çekmek çok önemli.

Sansalone'ye göre dev bir Musk heykeli inşa etme fikri, aklına danışmanlık hizmeti verdiği biriyle gece yaptığı telefon sohbeti sırasında geldi. Girişimci o anları şöyle anlattı:

Sabah 3:30 civarıydı. Hattın öbür ucundaki kişi, Musk'ı keçi olarak resmeden bir NFT serisi yapmayı önerdi.

Öte yandan Sansalone, böyle bir projenin NFT'yle sınırlı kalmasından yana değildi. Girişimci, sonunda kocaman bir "keçi" inşa etmeye karar verdiğini aktardı:

Elon kriptoyla ilgili herhangi bir tweet attığında, piyasaları hareketlendiriyor. Onunla ilgili bir anıt yapılması gerektiğini düşündük.

 

Independent Türkçe, Newshub, Gizmodo, VICE

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU