Özdağ: Türkiye'deki sığınmacılarla ilgili bütün suçların ve saldırıların sorumlusu hükümettir

Özdağ, "Ülkemizde geçici sığınmacı ve kaçak, 8 milyona yakın insan yaşıyor. Bunların ortaya çıkarmış olduğu güvenlik sorunları, ekonomik sorunlar, sosyal-kültürel sorunlar her geçen gün biraz daha artıyor" dedi

Fotoğraf: AA

İstanbul Esenyurt'ta dün, mahalleli ile Suriyeli iki grup arasında çıkan tartışma yaşanmış ve yabancılara ait bazı iş yerlerine zarar verilmişti.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Sorumlular gözaltına alındı. Yabancı düşmanlığı üzerinden oy avcılığı yapmaya çalışan Ümit Özdağ ve benzerlerine yazıklar olsun!" sözlerine Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'dan tepki geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özdağ, ülkede yaşanan sorunların sebebinin AK Parti hükümeti olduğunu savunarak şunları söyledi:

Türkiye'nin en büyük sorunlarının başında AKP hükümetinin neden olduğu sığınmacılar meselesinin geldiği çok açık. Ülkemizde geçici sığınmacı ve kaçak, 8 milyona yakın insan yaşıyor. Bunların ortaya çıkarmış olduğu güvenlik sorunları, ekonomik sorunlar, sosyal-kültürel sorunlar her geçen gün biraz daha artıyor. 2011 senesinde itibaren hemen her gün AKP hükümetlerini, yöneticilerini bu konuda en ağır şekilde uyarmış olmama rağmen, ısrarla hatalı politikalarına devam ettiler. Son yıllarda her gün bir başka yerde bir Türk vatandaşının, bir sığınmacı veya kaçaklar tarafından öldürüldüğünü, bıçaklandığını duyuyoruz. Zaman zaman da bu alçakça saldırılara ve cinayetlere karşı, Türk milletinden tepkiler geliyor.

"Tepkinizi sandıkta gösterin"

Özdağ, herkesin sabırlı olması gerektiğini ifade ederek, "Biz Zafer Partisi olarak ısrarla bu tepkinin sandıkta ortaya konulması gerektiğini ifade ediyoruz. Buna rağmen dün Esenyurt'ta çıkan olaylar üzerine , İçişleri bakanlığı beni ve Zafer Partisi'ni olaylarla ilgili suçladı. Oysa bugün Türkiye'de gerçekleşen, sığınmacılarla ilgili bütün suçlardan, saldırılardan, eylemlerden tek sorumlu, bu sorumsuz politikalara imza atan AKP'dir.  Altını çizerek söylüyoruz: değerli vatandaşlarımız, sabırlı olun, sabırlı olun, sabırlı olun... Ve tepkinizi sandığa götürün. Sandıkta oyunuzu Zafer Partisi'ne verin. Hem sığınmacılar vatanlarına gitsinler, hem de Türkiye, artık bu ülkeyi yönetemeyen Erdoğan'ı ve AKP'yi aşsın" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU