BBP Genel Başkanı Destici: Tasarrufa dikkat ediyorum, kuzuyu kestiriyorum ya da toplu bir hayvanı, oradan parçalayıp alıyorum

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'deki gelir sisteminde adil gelir dağılımı olmadığını belirterek, "Bu kapitalist düzenden kaynaklı bir sistemin sonucudur" diye konuştu

Büyük Birlik Partisi  (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

Ekonomide yaşanan sıkıntılara değinen Destici, dünyada gıda fiyatlarının yüzde 30 arttığını iddia etti. Tasarrufa dikkat ettiğini kaydeden Destici, "Ben yüz lira verip kasaptan et almıyorum, kuzuyu kestiriyorum ya da toplu bir hayvanı, oradan parçalayıp alıyorum" diye konuştu.

"Adil gelir dağılımı yok"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Destici şöyle devam etti:

Bizde 70'li yıllardan bu yana borçlanarak ekonomi çevrilmiştir. Ürettiğimizden fazla tükettiğimiz için borçlanmışız. Turizmde ivmeler doğru gitmiş olsaydı cari açık vermeyen bir ülkeydik.

Türkiye'de adil gelir dağılımı olmadığını kaydeden Destici, "Bu 70'li, 80'li ve 90'lı yıllarda da böyleydi. Bu kapitalist düzenden kaynaklı bir sistemin sonucudur" ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete yapılan zammın doğru bir karar olduğunu vurgulayan Destici, "Parti olarak beklentilerimiz üzerinde gerçekleşmiştir" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici: Tasarrufa dikkat ediyorum, kuzuyu kestiriyorum ya da toplu bir hayvanı, oradan parçalayıp alıyorum

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un gündeme ilişkin sorularına yanıt verdi.

EYT düzenlenmesi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin  de konuşan Destici şunları kaydetti:

Ücretli öğretmenlerimizle ilgili kanun teklifimizi verdik. Ücretli öğretmenlerimiz ciddi anlamda mağduriyet içerisindedir. Ücretli öğretmenlerimiz şu anda asgari ücret alamıyor. Burada mutlaka bir iyileştirme yapılmalıdır. Zam yapılması lazım. 2022 yılında EYT'lilerin mağduruyetinin giderilmesi noktasında bir çalışma yapılacaktır. Biz bu konunun takipçisiyiz. 

 

"Bunlar algı operasyonu"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tartışılan "100 TL'lik et almıyorum, kuzu kestiriyorum" sözlerine ilişkin Haber Global'de açıklama yaptı.

Destici'nin açıklamaları:

Bunlar algı operasyonu. Bütün Türkiye'yi gezdim. Canlı küçükbaş ya da büyükbaş hayvanın kilosu ne kadardır diye sorsam siz bilemezsiniz ama ben bilirim. Canlı olarak 25 liraya kestirirsiniz, 50 liraya mal etmiş olursunuz ama kasaptan 100 liraya alırsınız. Ben kendi tükettiğim peyniri yazdan alıyorum, pekmezimi kendim yapıyorum. Bu imkanı herkes bulamayabilir, kendi hayatımı anlatıyorum. Tasarruf yapmaya çalışıyorum. Tasarrufu bu zor şartlarda yapmaya zaten mecburuz, insan olarak da hayatın her alanında tasarruf etmek zorundayız.

Sanki fakirin derdini paylaşıyorlar. Bunlar maskeli, cilalanmış Türkler. Bunlar algı operasyonu yapıyorlar.

Toprağı saksıda, kuzuyu dizide sevilecek bir hayvan olarak görmüş olanlar bizi anlayamazlar. Tükettiğimiz pek çok şeyi de kendimiz üretiyoruz, hem tasarruf ediyoruz bunda hem de sağlıklı besleniyoruz.

 

TV100, Haber Global, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU