AK Parti Milletvekili Akdoğan: Seçimdeki fire, sevgiden doğan bir tepkisellik veya kızgınlıktır

Yalçın Akdoğan Star Gazetesi’nde kaleme aldığı yazısında sandıktan çıkan sonucu “Seçmen sadece biyolojik bir varlık değildir, onun da psikolojik halleri vardır” sözleriyle muhasebe etti

Fotoğraf: AA

62, 63 ve 64. hükümetlerde başbakan yardımcılığı yapan, halihazırda AK Parti Ankara Milletvekili olan Yalçın Akdoğan Star Gazetesi’ndeki köşesinde İstanbul seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Akdoğan “Öncelikli görev, milleti daha iyi anlamak…”  başlıklı yazısında AK Parti’nin 23 Haziran’da elde ettiği sandık sonucunu seçmen üzerinden yorumladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“İstanbul seçimlerinde AK Parti'li seçmende görülen fire, sevgiden doğan bir tepkisellik veya kızgınlıktır” diyen Yalçın Akdoğan’ın yazısından bazı bölümler şöyle:

"Seçimler siyasetçi için muhasebe günleridir, millet hem hesap sorar, hem görev verir, hem uyarıda bulunur. Bu yüzden seçim sonuçlarının doğru analiz edilmesi demek, milletin mesajını doğru anlamaya çalışmak demektir."

"Seçmeni doğru anlamak ile seçmenin sevgisini yeniden kazanmak arasındaki ilişki doğru orantılıdır."

"Seçmen sadece fiziksel, biyolojik bir varlık da değildir. Onun maddi ihtiyaçları gibi, manevi ihtiyaçları, duygusal beklentileri, psikolojik halleri de vardır. AK Parti siyaset mühendisliği yapanlara karşı, siyaset psikolojisi vesayet sosyolojisi konusunda kendisini öne çıkararak büyük başarılara imza atmıştır."

"İstanbul seçimlerinde AK Parti’li seçmende görülen fire, sevgiden doğan bir tepkisellik veya kızgınlıktır. AK Parti’yi devirmeye çalışanların nefret kızgınlığı ile bunu birbirine karıştırmamak gerekir."

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU