İBB Sözcüsü Ongun: Müfettişler sadece terör soruşturması için gelmedi, tüm ihale ve ruhsat belgeleri de istendi

Ongun, İBB'ye gelen müfettişlerin sadece terör soruşturması için gelmediğini, belediyenin diğer faaliyetlerini de incelediğini belirtti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, TV5'te katıldığı programda  İçişleri Bakanlığı'nın İBB hakında başlattığı teftiş kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakanlık müfettişlerinin belediyede teftişlere başladığını kaydeden Ongun, müfettişlerin sadece terör soruşturması için gelmediğini belediyenin diğer faaliyetlerini de incelediğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ongun şunları söyledi:

Müfettişler sadece terör soruşturması için gelmedi. Bunun içinde göreve geldiğimizden beri yaptığımız tüm ihaleler istendi. Göreve geldiğimizden beri yaptığımız tüm doğrudan teminler istendi. Göreve geldiğimiz günden bu yana verdiğimiz bütün ruhsatlarla ilgili belgeler istendi.

"İBB 7 yıl denetlenmemiş"

Ongun, İBB'nin 7 yıl boyunca denetlenmediğini vurgulayarak, "Burada iddia ediyorum ki, 17 Nisan 2001 gününden bugüne İBB'nin yaptığı uygulamanın aynısını Konya Büyükşehir de Malatya Büyükşehir de Bursa Büyükşehir de yapmıştır. Bize 'işe alırken sormadı' diyorlar ya, onlar da sormamıştır. 2012 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne müfettiş gelmedi bizim döneme kadar. Müfettişler tabi ki denetleyecektir, herkes denetlenmeli. 7 yıl denetlenmemiş" dedi

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU