Erbaş: Diyanet, 200 PKK müzahirini görevden uzaklaştırdı

"Terör örgütlerine müzahir kişilerin hiçbir kurumda olmaması gerekiyor. Hele hele gassallık gibi önemli görevde olanlar"

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, PKK’ya arka çıktığı iddiasıyla kurumdan 200 kişinin görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, bugünkü köşe yazısında Ali Erbaş ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazıya göre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i Diyanet’e bağlı kurslarda okul öncesi çocuklara Kur’an öğretilmesiyle ilgili “Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet’e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa’ya uygunluğu var” ifadeleri dolayısıyla eleştiren Erbaş, şunları söyledi:

4-6 yaş Ku’ran kursları bizim hakikaten çok önem verdiğimiz bir eğitim alanı. Çünkü hepimiz biliyoruz ki küçük yaşlarda çocuklarımıza değerlerimizi öğretmemiz lazım. Sevgi nedir, saygı nedir, sadakat nedir, dürüstlük nedir, yalan söylemenin kötülüğü nedir, doğru söylemenin güzelliği nedir, anneye babaya saygı, büyüklere saygı, kuranı kerimin tanıtılması, en azından harflerinin tanıtılması, abdest nasıl alınır, namaz nasıl kılınır?

Bu Peygamber Efendimiz’in bir hadis-i şerifiyle aynı zamanda bize tavsiye ediliyor, emrediliyor. Devletin de bize verdiği bir yetkidir bu. Toplumu her kesimiyle din konusunda aydınlatmak. Bizim yaptığımız budur” dedikten sonra Özgür Özel’in açıklamalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Talihsiz bir konuşma olmuştur. Orta Çağ’a benzetilmiştir. Orta Çağ karanlığı hemen arkasından ya da zihniyeti gelir ki bu İslam’da İslam medeniyetiyle alakalı bir orta çağ zihniyeti değildir. Tamamen Batı’nın bir tanımlamasıdır. İslam dünyasında ilmi gelişmeler zirveye tırmanırken Batı’da büyük bir karanlık dönem yaşanıyor idi Orta Çağ’da. Dolayısıyla bir çocukların din eğitimini Orta Çağ zihniyete benzetmek kabul edilebilir bir şey değil. Zaten milletimiz büyük tepki gösterdi. Biz de tepkimizi çeşitli vesilelerle gösterdik. Gönül ister ki hiç kimse bu tür yorumlarla milletimizi rahatsız etmesin.

“PKK terör örgütüne müzahir 200 personeli de görevden uzaklaştırdık” diyen Erbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan “terör teftişi” konusunda da şu görüşünü dile getirdi:

Terör örgütlerine müzahir kişilerin hiçbir kurumda olmaması gerekiyor. Hele hele gassallık gibi önemli görevde olanlar.

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU