İmamoğlu'ndan 'hakkında iddianame hazırlandığı' iddiasına yanıt: Hiçbir sıkıntımız yok

İBB Başkanı İmamoğlu, hakkında iddianame hazırlandı iddialarını "Müfettişler her zaman bizi teftiş etsinler, denetlesinler, incelesinler. Zaten incelemeliler. Bizim de burada hiçbir sıkıntımız yok" sözleriyle değerlendirdi

Fotoğraf: İBB

Kendisi hakkında iddianame hazırlandığı iddialarına yanıt veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Müfettişler her zaman bizi teftiş etsinler, denetlesinler, incelesinler. Zaten incelemeliler. Bizim de burada hiçbir sıkıntımız yok" diye konuştu.

İmamoğlu, Başakşehir Veri Laboratuvarı’nın açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Herkes görevini layıkıyla yapsın"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın kendisi hakkında iddianame hazırlandığı iddiasını değerlendiren İmamoğlu şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İddianame iddiası. Hukukçu olarak güzel espri olur bunlar. Bu esprileri her gün görüyoruz, yaşıyoruz, takip ediyoruz. Gerekli işlemleri yapıyoruz. Devletin her kademesindeki insanları, müfettişleri, valileri, vali yardımcılarını, adına kim derseniz deyin, bakanları, herkes görevini layıkıyla yapsın. Biz de layıkıyla yapalım. Bizi soruşturmaya, daha doğrusu incelemeye gelmişlerdir. Başımızın üstüne yerleri var. Müfettişler her zaman bizi teftiş etsinler, denetlesinler, incelesinler. Zaten incelemeliler. Bizim de burada hiçbir sıkıntımız yok. Onları en iyi şekilde ağırlıyoruz. Yeter ki herkes görevini saygın kamu ahlakı düzeni içerisinde yapsınlar. Bizim kapımız ardına kadar açık. Yazışmalar yapıyoruz. Bizim yazdığımız yazıların ciddiyetinde yazıları diğer kurumlardan da bekliyoruz. Şu anda bizim gündemimiz bu. Bir de işte böyle gençliğe, teknoloji merkezi açmak. Ne yazık ki ülkenin yoksulluğuyla mücadelede Türkiye’nin en büyük ekmek fabrikasını açmak üzereyiz. Yüzde 90-95 seviyelerine geldi. Mart ayında açacağız. Bizim gündemimiz bu.

Bahçeli'ye: Muhatap almıyorum

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin TBMM grup toplantısında İBB'deki terör soruşturması ile ilgili yaptığı “İddialar doğru çıkarsa İBB Başkanı’nın bir saniye o koltukta durmaması gerekir” açıklamasının sorulduğu İmamoğlu “Bizim gündemimizde değil. Hiç gündemimizde değil. Açıkçası sözlerini de muhatap almıyorum” dedi.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU