ABD polisinden kirasını geciktiren Uber şoförüne köpekli saldırı

42 yaşındaki Mısır göçmeni Ali Badr, defalarca ameliyata girmek zorunda kaldı

ABD'de polis memurlarının kirasını geciktiren bir Uber şoförüne köpekle saldırdığı anlar kameralara yansıdı.

Kaliforniya eyaletinin San Francisco Körfez Bölgesi'ndeki San Ramon'da Aralık 2020'de yaşanan olayda, uluslararası ulaşım ağı şirketi Uber'e bağlı bir şoförün, otomobilinin kirasını ödemediği gerekçesiyle aracın çalındığına dair polise ihbarda bulunulmuştu.

Bunun üzerine ekipler, Ali Badr adlı Uber şoförünü bir trafik kontrolü sırasında durdurmuş, daha sonra da özel eğitimli polis köpeğiyle şoföre saldırmıştı. 

Polis memuru Kyle Leano'nun üzerindeki kamera ve polis aracındaki kameradan elde edilen görüntülerde, ekiplerin köpekle birlikte 42 yaşındaki Mısır göçmeni şoföre saldırdığı anlar ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaliforniya merkezli San Francisco Chronicle adlı gazetenin elde ettiği görüntülerde, Badr'ın polise karşı koymamasına rağmen ekiplerin "Eller yukarı!" diye birkaç kez şoföre bağırdığı daha sonra da hiçbir ikazda bulunmadan köpeği şoförün üzerine saldığı görülüyor. 

Köpek hızla şoföre koşarak Badr'ın sağ kolunu yaklaşık bir dakika boyunca ısırıp bırakmazken, polisler de silah çekerek Badr'ın üzerine yürüyor ve aracı kontrol ediyor.

Bu sırada Badr "Ne yaptım ki ben?" dediği ve köpek kolunu ısırırken defalarca çığlık attığı duyuluyor. 

San Francisco Chronicle'a konuşan Badr, saldırının ardından sedyeye kelepçeli bir şekilde hastaneye götürüldüğünü ve defalarca ameliyata girmek durumunda kaldığını söyledi.

Uber şoförü, ABD'ye göçmeden önce Mısır'da sosyal hizmetler görevlisi olarak çalıştığını, Uber'le çalışırken ilk etapta kendi otomobilini kullandığını fakat sonra pandemi nedeniyle masrafları karşılayamadığı için HyreCar'a bağlı CarMommy adlı bir şirketten araç kiraladığını söyledi.

Badr, imzaladığı sözleşme gereği ödemesi gereken kirayı geciktirince şirketin araç hakkında çalıntı ihbarında bulunduğunu belirtti.

Uber şoförü, geçen ay polise karşı açtığı davada "ciddi psikolojik ve fiziksel yaralanma yaşadığını" belirterek sağ kolunu hâlâ tamamen kullanamadığını ifade etmişti.

San Ramon Polis Teşkilatı'ysa araç hırsızlığı ve tutuklanmaya direnme suçlarından Badr hakkında dava açılması için martta başvuruda bulunmuş fakat delil yetersizliği nedeniyle şoför hakkında işlem yapılmamıştı. 

Polis teşkilatından, Uber'den veya HyreCar'dan olaya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.



Independent Türkçe, Guardian, San Francisco Chronicle

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU