CHP'nin "20 Aralık araştırılsın" önergesi reddedildi

Öztrak paylaşımında, "20 Aralık Finansal Kumpasının araştırılması için verdiğimiz önerge, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 20 Aralık'ta yaşanan döviz kuru hareketliliği ile ilgili TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesi reddedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

20 Aralık Finansal Kumpasının araştırılması için verdiğimiz önerge, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. Milletimizin alın terini, emeğini, yılların üç beş kuruş birikimini 'köpük' görüp bir gecede hüpletenler; önce sandıkta millete, sonra hukuk önünde adalete hesabını verecek.

Ne olmuştu?

18 liraya kadar yükselen dolar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Aralık'taki bakanlar kurulu toplantısı sonrası açıkladığı "kur korumalı mevduat hesabı" sistemi sonrası hızlıca düşmüş ve 12 liraya kadar gerilemişti.

Muhalefet partileri ise sözkonusu düşmenin arkasında, Merkez Bankası ve kamu bankalarının "arka kapı" denilen yöntemle döviz satışı yapması olduğunu iddia etmişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU