İçişleri Bakanlığı, il tanıtım günleri düzenleme yetkisini belediyelerden alıp valiliklere verdi

Bakan Soylu tarafından valiliklere gönderilen yazıda mevcut uygulamanın dağınıklığa ve kaynak israfına yol açtığı savunuldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğmiz ekim ayında Yenikapı'da yapılan "Trabzon Tanıtım Günleri"ne katılmıştı / Fotoğraf: Twitter @suleymansoylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla belediyelerin düzenlediği il tanıtım günlerini düzenleme yetkisi valiliklere verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gerekçe: Dağınıklık ve kaynak israfı

Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'ın haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından valiliklere gönderilen yazıda son dönemlerde valilikler ve il kültür ve turizm müdürlükleriyle irtibata geçilmeden ilin genelini ilgilendirecek il tanıtım günlerinin yapıldığı belirtilirken, bu durumun dağınıklığa ve kaynak israfına yol açtığı savunuldu.

Bundan sonra bu etkinlikler, valiler başkanlığında toplanan İl Tanıtma ve Geliştirme Kurulu tarafından değerlendirilecek ve gerçekleştirilecek. Soylu tarafından verilen talimatta açık bir şekilde Valilerin başkanlığında toplanan İl Tanıtma ve Geliştirme Kurulu tarafından ele alınıp yapılması kararlaştırılmayan hiçbir faaliyetin il tanıtım günleri adıyla gerçekleştirilmesine izin verilmemesi belirtildi.

Bakanlığın bu kararına neden olarak "dağınıklık ve kaynak israfı" gösteriliyor. Çalışmaların tüm aşamalarında artık valiliklerden izin alınacak, gerekli şartları taşımayan hiçbir etkinliğe müsaade edilmeyecek.

İstanbul'daki etkinlikleri İBB yapıyordu

İl tanıtım günleri, illerin tarihi, kültürel, folklorik değerlerini büyükşehirlerde yaşayan vatandaşlara duyurmayı, bölgesel ya da ulusal düzeyde farkındalık yaratmayı amaçlıyor. İstanbul'da uzun süredir düzenlenen etkinliklerin ev sahipliğini İBB yapıyordu.

En son kasım ayında Yenikapı'da Sivas, Maltepe'de Çorum il tanıtım günleri düzenlenmişti. Bu etkinlikler, insanların hem yöresel yemekleri tattığı, hem o ilin tarihi, kültürel geçmişiyle ilgili söyleşilerin düzenlendiği etkinlikler olarak biliniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da geçtiğmiz ekim ayında Yenikapı'da yapılan "Trabzon Tanıtım Günleri"ne katılmıştı.

 

 

Gerçek Gündem, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU