İsrail'de ilk "flurona" vakası: Aynı kişide hem koronavirüs hem de grip tespit edildi

Doktorlar, vakanın genç, hamile bir kadında teşhis edildiğini ancak ülkede daha fazla vaka olduğundan şüphelenildiğini söyledi

İsrail, grip ve koronavirüsün nadir bir kombinasyonu olan, ülkedeki ilk "flurona" vakasını bildirdi (AP)

İsrail'de grip ve koronavirüs olmak üzere iki hastalığın nadir karışımının görüldüğü ilk vaka kaydedildi.

Yerel haberlerde, hastanın şu anda Petach Tikva kentindeki Beilinson Hastanesi'nde bulunan genç, hamile bir kadın olduğu ama hafif semptomlar gösterdiği bildirildi.

Beilinson Hastaneleri'nin Jinekoloji Departmanı yöneticisi Arnon Vizhnitser, yerel gazete Hamodia'ya yaptığı açıklamada, "Gelir gelmez ona grip ve koronavirüs teşhisi kondu" dedi.

Tekrar kontrol etmemize rağmen her iki test de pozitif çıktı.

Vizhnitser, "Hastalık aynı hastalık; bunlar viral hastalık ve her ikisi de üst solunum yollarına saldırdığı için nefes almada zorluk yaratır" diye ekledi.

İsrail Sağlık Bakanlığı, iki enfeksiyonun kombinasyonunun daha ciddi bir hastalığa neden olup olmayacağını belirlemek için vakayı incelediklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadının perşembe günü taburcu edilmesi bekleniyor.

Kadın her iki hastalığın da aynı anda teşhis edildiği ilk belgelenmiş vaka olmasına rağmen, doktorlar ülkede daha fazla vaka olduğuna inanıyor.

Vizhnitser "Gripli hamile kadınları giderek daha fazla görüyoruz. Doğumda ateşi çıkan bir kadınla ilgilenmek kesinlikle büyük bir zorluk" diye konuştu.

Bu, özellikle koronavirüs mü yoksa grip mi olduğunu bilmediğiniz zaman yaşanıyor; bu yüzden onlara aynı şekilde atıfta bulunuyorsunuz. Hastalığın çoğu solunumla ilgili.

The Times of Israel'e göre İsrail, bu sırada Omicron varyantının yayılmasını engellemek için cuma günü bağışıklık sistemi zayıf kişilere 4. doz aşı uygulamasına başladı.

İsrail, nisanda açık havada maske zorunluluğunu kaldırmış ve yalnızca kalabalık toplanmalar için zorunlu hale getirmişti. Ülke, vakalarda istikrarlı bir ani artışa tanık oluyor.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre cuma günü itibarıyla ülkede 5 bin vaka kaydedildi. Pandeminin başlamasından bu yana ülkede 1 milyon 376 bin 256 enfeksiyon ve 8 bin 243 koronavirüse bağlı ölüm bildirildi.

Haaretz'e göre perşembe günü, İsrail ordusunun koronavirüs görev gücü başkanı Omicron ülke geneline yayıldıkça sağlık sisteminin "çökeceği" uyarısında bulunmuştu.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU