Harry Potter oyuncuları, Emma Watson'ın nasıl seriyi bırakma noktasına geldiğini anlattı

Ünlü oyuncu, serinin başrolünde oynadığı için deneyimlediği şöhretten bunalmış

1990 doğumlu Britanyalı oyuncu Emma Watson, 2001 yapımı Harry Potter ve Felsefe Taşı'nda rol aldığında henüz 11 yaşındaydı (Reuters)

Sky'ın Harry Potter kutlaması Hogwarts'a Dönüş (Return to Hogwarts), Emma Watson'ın bir zamanlar Hermione Granger rolünden ayrılmaya nasıl yaklaştığına değiniyor.

1 Ocak 2022'de izleyiciyle buluşan özel bölümde, Harry Potter oyuncuları ve yönetmenleri, 20. yıldönümünü kutlamak için sevilen film serisine dair en favori anılarını gözden geçirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bölümde, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (The Order of the Phoenix) filmine gelindiğinde yönetmen David Yates, yapımcı David Heyman ve stüdyonun kendisine Watson'ın "yeniden rol almak isteyip istemediğinden emin olmadığı" hakkında nasıl uyarıda bulunduğunu anlattı.

Draco Malfoy karakterini canlandıran Tom Felton, "Watson'ın neyi üstlendiği ve bunu ne kadar zarif şekilde gerçekleştirdiği kesinlikle unutuluyor" dedi.

Dan ve Rupert birbirlerine yakındı, benim de ahbaplarım vardı ama Emma sadece daha genç değil, aynı zamanda tek başınaydı.

Watson, günlüğünde "Yalnızdım" ifadesini görebildiği bir bölümü hatırlayıp şunları ekledi:

Şöhret olayı sonunda tüm etkisiyle kendini gösterdi.

Eski rol arkadaşı Rupert Grint'le konuşan Watson, oyuncu kadrosunun deneyimlediği ün "taşma noktasına" ulaştığı için "korktuğunu" belirtti.

Grint de "işi bıraksaydı" hayatının nasıl olacağını merak ettiğini itiraf etti.

Watson, nihayetinde kimsenin kendisini seriyi tamamlamaya ikna etmek zorunda kalmadığını söyledi.

Oyuncu, "Hayranlar gerçekten başarılı olmanızı istiyordu ve hepimiz sahiden birbirimizin arkasını kolluyorduk" dedi.

Bu ne kadar da harika, değil mi?

Bölümün başka bir yerinde Radcliffe, çekimlerin son günü oyuncu kadrosunda kendisinden daha büyük birine yazdığı flörtöz notu açıklarken, Watson da sette Felton'a “aşık olduğu" anı detaylarıyla paylaştı.
 


Radcliffe ayrıca, rol arkadaşı Gary Oldman'ı etkilemek için nasıl "havalı olmaya" çalıştığını açıklarken, Ralph Fiennes de kötü karakter Lord Voldemort rolünü kabul etmesine neyin ön ayak olduğunu anlattı.

Önceki haberlerin aksine, Harry Potter serisinin tartışma yaratan yazarı J.K. Rowling aslında özel bölümde yer aldı.Trans bireyler hakkında yaptığı yorumları nedeniyle tepki toplamasının ardından Rowling'in katılımıyla ilgili şüpheler gündeme gelmişti.

Özel bölüm, hayatını kaybeden Alan Rickman için yapılan bir anmayla kapandı ve bu an, Harry Potter hayranlarını gözyaşlarına boğdu.

The Independent'ın Hogwarts'a Dönüş'le ilgili değerlendirmesini buradan okuyabilirsiniz.

Harry Potter 20. Yıldönümü: Hogwarts'a Dönüş (Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts) yılbaşı günü özel olarak Sky'da ve dijital yayın platformu NOW'da yayımlandı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU