Ümit Özdağ Suriye kökenli vatandaşa kimlik sormuştu... Zafer Partisi'nden açıklama geldi

Açıklamada "Zafer Partisi olarak, Suriyelilerin Türkiye’nin ve Türk milletinin düşmanları değil, dostları olarak ülkelerine dönmelerinin gerekliliğini kuruluşumuzdan itibaren dile getirmekteyiz" denildi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir'de Suriye kökenli Türkiye vatandaşı bir kişinin kuyumcu dükkanına girip kimlik ve ruhsat sormuştu.  Çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Özdağ hakkında İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün resmi başvurusuyla suç duyurusunda bulunuldu.

Zafer Partisi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Biz Zafer Partisi olarak, Suriyelilerin Türkiye’nin ve Türk milletinin düşmanları değil, dostları olarak ülkelerine dönmelerinin gerekliliğini kuruluşumuzdan itibaren dile getirmekteyiz" ifadeleri yer aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nagehan Alçı'ya tepki

Suç duyurusunu köşesinde duyuran Habertürk yazarı Nagehan Alçı için "Saray Rejiminin Basın Temsilcisi" ifadesinin kullanıldığı açıklamada "Nagehan Alçı’ya Allah’tan vicdan ve akıl diliyor, bağımsız olarak görevini layığıyla yerine getirmeye çalışan basın camiasında kara bir leke olarak yer edindiğini de bildirmek isteriz" denildi.

"Bakanlığa konuya ilişkin soru önergesi sunacağız"

Açıklamada şunlar kaydedildi:

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’a yönelik TCK m. 216, 257/1 ve m.134 gerekçe gösterilerek açılan soruşturma dosyasına istinaden aşağıdaki bilgilendirmenin yapılmasına gerek duyulmuştur.

27.12.2021 tarihinde İzmir’de yapılan esnaf ziyareti sırasında tesadüfi ziyarette şahısla yapılan sohbette hiçbir zorlama olmaksızın, şahsın kendi rızasıyla göstermiş olduğu, nüfus cüzdanı, silah taşıma ruhsatı ve vergi levhasını nüfuzu kötüye kullanma ve özel hayatın gizliliğini ihlal olarak değerlendirilmiştir. Şahısla yapılan sohbetin videosunda, Suriyeli olduğunu, 2 yıl önce vatandaşlık aldığını ve buna istinaden kartını gösterir misin denilerek, şahsın rızasıyla nüfus cüzdanı ve silah ruhsatını da beraberinde gösterdiği ve silahın markası konusunda sohbet ettiği de görülmektedir. Sözü geçen videoda Suriye uyruklu vatandaşın kimlik bilgileri gizlenmiş, özel hayatın gizliliği konusundaki hassasiyetimiz de gösterilmiştir.

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik suç isnadı ise tarafımızca asla kabul edilemeyecek bir suçlama olup, Suriye asıllı vatandaşla yapılan sohbette bunun bir örneğidir. Biz Zafer Partisi olarak, Suriyelilerin Türkiye’nin ve Türk milletinin düşmanları değil, dostları olarak ülkelerine dönmelerinin gerekliliğini kuruluşumuzdan itibaren dile getirmekteyiz.

Kamuoyunun önünde hükümete ve Zafer Partisi lideri başta olmak üzere, partimiz mensuplarını faşizmle suçlayanlara da şunları sormak istiyoruz; vatandaşlık alan Suriyelileri neye göre ve hangi kriterler doğrultusunda vatandaşlık aldı? Bugüne kadar kaç Suriyeli vatandaşlık aldı ve neden vatandaşlık alan kimseler Resmi Gazete’de yayınlanarak Türk halkının bilgisine sunulmadı? Türkçeyi dahi zor konuşan, savaştan kaçıp ülkemize sığınan Suriye asıllı şahıs, psikolojik rahatsızlık bakımından sakınca bulunmadığına dair doktor raporu ile MMPI olarak adlandırılan 566 soruluk 'Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (Psikometri Testi)’ni nasıl geçti ve silah ruhsatı aldı? Kuyumculuk ve benzer iş kollarında iş yeri açma konusunda belli şartların sağlamasını Türk Milleti’nden  talep eden ilgili bakanlığa konuya ilişkin soru önergesi sunacağız.

Türkçe bilmeyen Suriyeliye silah taşıma ruhsatı veren İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün Genel Başkanımız ile ilgili suç duyurusunda bulunduğunu Saray Rejiminin Basın Temsilcisi Nagehan Alçı’nın duyurmuş olması ise hiç şaşırtıcı değil. Nagehan Alçı’ya Allah’tan vicdan ve akıl diliyor, bağımsız olarak görevini layığıyla yerine getirmeye çalışan basın camiasında kara bir leke olarak yer edindiğini de bildirmek isteriz.

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU