BDDK’dan 26 isim ve sosyal medya hesabı hakkında suç duyurusu

BDDK, aralarında Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer'inde bulunduğu 26 isim hakkında Bankacılık Kanunu 74. Madde'ye aykırılıktan suç duyurusunda bulundu

Fotoğraf: AA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut, Emin Çapa ve Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BDDK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Bankacılık Kanunu'nun "Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz." hükmünü içeren 74. maddesine aykırılıktan  İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ekonomistler Güldem Atabay ve Selçuk Geçer ile Gazeteci Emin Çapa hakkında 162. madde kapsamında suç duyurusunda bulunuldu.

Twitter hesaplarına da suç duyurusu

BDDK'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda bazı Twitter hesapları hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. 

Yapılan açıklamada, "Sosyal medya ve yayın organları üzerinden kur hareketlerini manipüle etmeye yönelik paylaşımları dolayısıyla aşağıdaki Twitter hesapları ve kişiler hakkında Kurumumuz, Bankacılık Kanununun 74. maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Geçer: Soruşturma başlatın, ömür boyu hapis yatmaya razıyım

Hakkında suç duyurusunda bulunulan isimlerdne Ekonomist Selçuk Geçer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "BDDK'yı göreve çağırıyorum!!! O gün ile ilgili ayrıntılı soruşturma başlatın. Bunu yaparsanız ömür boyu hapis yatmaya hazırım" dedi.

Çapa: Bunun beni korkutması, yıldırması mümkün değil

Gazeteci Emin Çapa ise suç duyurusu sonası kendisine destek verenlere teşekkür ederken, "Ayrıntı bilmiyorum. Ama bunun beni korkutması, yıldırması mümkün değil. Halkıma gerçekleri söylemek hem vatandaşlık, hem insanlık, hem mesleki sorumluluğum" dedi.

Özkoç: Seydullah Nebati hakkında suç duyurusunda bulunun

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, BDDK'nın aralarında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un da aralarında olduğu 5 kişi hakkındaki suç duyurusuna tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkoç, "Önce içeriden bilgi sızdıran Nurettin Nebati'nin kardeşi Seydullah Nebati hakkında suç duyurusunda bulunun. Tek suçları ekonomik gidişatı eleştirmek olan siyasetçileri, gazetecileri susturamayacaksınız! Yaptığınız döviz spekülasyonunda kaç kişi zengin oldu?" dedi.

Bankacılık Kanunu ne diyor?

Madde 74 (İtibarın korunması) — Basın Kanununda belirtilen araçlarla ya da radyo, televizyon, video, internet, kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzeri yayın araçlarından biri vasıtasıyla; bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz.

Madde 158 (İtibarın zedelenmesi) — Bu Kanunun 74'üncü maddesine aykırı davrananlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin günden ikibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır. Yukarıdaki fıkrada yazılı fiil neticesinde özel veya kamusal bir zarar doğarsa verilecek ceza altıda bir oranında artırılarak hükmolunur

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU