Uzaya giden ilk BAE astronotu yanında İsrail bayrağı götürmüş

Uzaya giden ilk BAE astronotu Hazza el-Mansuri, 2019´daki ilk uzay uçuşuna İsrail bayrağı götürdüğünü açıkladı

BAE astronotu Hazza el-Mansuri, uzaya götürdüğü bayrağı Expo Dubai 2020'de İsrail delegelerine sundu / Fotoğraf: Twitter@AlonUshpiz

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) uzaya giden ilk astronotu Hazza el-Mansuri, uzaya götürdüğü bayrağı Expo Dubai 2020'de İsrail delegelerine sundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

El-Mansuri, "Burada olmaktan ve İsrail bayrağını buradaki insanlara ve İsrail halkına sunmaktan mutluyum. Bayrağı iki yıl önce bir Emirlik astronotu olarak ilk görevimde yanımda götürdüm ve bu benim tüm İsraillilere hediyem" dedi.

İsrail'in Expo 2020 organizatörü Josh Bandit, "Bu İsrail bayrağı değerli ve dokunaklı bir hediye. Astronot kıyafetiyle gelip Expo'da bizi ziyaret etmesi İsraillileri ne kadar önemsediğini gösteriyor" dedi.

El-Mansuri ayrıca Kovid-19 kısıtlamalarına uygun olarak İsrail'i önümüzdeki ay ziyaret etme niyetini belirtti. Astronotun planlanan ziyareti sırasında Mitzpe Ramon'daki Ilan Ramon Müzesi ve Anıtı'nı ziyaret etmesi bekleniyor.

Uzayda bir hafta geçirdi

El-Mansuri,  2019 yılında Soyuz MS-15 insanlı uzay aracı ile 25 Eylül, 16:57'de Kazakistan'daki Baykonur uzay merkezinden Soyuz-FG roketi ile uzaya fırlatılmıştı. Roscosmos kozmonotu Alexey Ovchinin ve NASA astronotu Nick Hague ile uzayda bir hafta geçiren El Mansuri'nin fotoğrafı dünyanın en yüksek gökdeleni kabul edilen Burç Halife'ye de yansıtılmıştı.

burj.jpg
Hazza el-Mansuri'nin fotoğrafı Dubai'nin sembol yapısı Burç Halife'ye yansıtılmıştı​​​​​​​ / Fotoğraf: Twitter


Eski savaş pilotu olan El-Mansuri, 4 bin aday arasından bu önemli görev için seçilmişti. Müslüman astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda nasıl ibadet edeceğine dair tartışmalar gündeme gelmiş, bu konuda BAE İslam otoriteleri özel bir rehber hazırlamıştı.

 

Şalom, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU