Cübbeli Ahmet: 'Atatürk dönemi Diyaneti'ni istiyorum

Cemaat ve tarikat tartışmaları ile ilgili konuşan Cübbeli Ahmet, "İnanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler" dedi

Fotoğraf: AA

"Cübbeli Ahmet Hoca" ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Cumhuriyet'ten Barış Terokoğlu'na İsmailağa Cemaati'nin durumu ve son zamanlarda tartışma konusu olan açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cemaat ile ilgili tartışmalara ilişkin "Yoruldum” ifadesini kullanan Ünlü,"“Ben dinin, imanın gereklerini söylüyorum, Mahmut Hoca’yı savunuyorum, saldırılara maruz kalıyorum. Söylediğimin hangisi yalan, hangisi inanca aykırı. Sorsan yüzde 99’u Müslüman diyorlar, toplumun yüzde 17’si ateist olmuş, ne kadar deist var bilmiyoruz, ama hataları dile getirdiğim için beni hedef alıyorlar" dedi.

"Bir zamanlar Atatürk’ü savunduğum için de hedef olmuştum” diyen Cübbeli, "Ben Atatürk dönemi Diyaneti’ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı başka ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?” ifadelerini kullandı.

"Savunamaz oldum"

İsmailağa Cemaati’nin devlet içinde örgütlenmediğini, memuriyetten uzak durduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet, “İnanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler. Ben bedel ödedim, FETÖ de beni hedef aldı, hapse attı. Ya bunlar? Bugün beni hedef alan Yeni Şafakçılar o vakit FETÖ’nün izindeydi” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU