Yenilenen seçimin yarattığı sevincin ve hüznün fotoğrafları

Seçim sonucunu coşkuyla kutlayanlar da vardı, sonuç karşısında ağlayanlar da

Ekrem İmamoğlu sonuçların belli olmasından sonra Beylikdüzü'nde vatandaşlarla bir araya geldi / Fotoğraf: CHP Medya Birimi

Yenilenen İstanbul seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre büyükşehir belediye başkanlığını CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasının ardından İstanbul’da İmamoğlu’nu destekleyen seçmenler kutlama yaptı. 

Sonuçların açıklanmasıyla İstanbul’daki Bakırköy, Kadıköy, Sarıyer, Beylikdüzü ve Sultangazi başta olmak üzere birçok ilçede ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklara çıkanlar, sloganlar atarak eğlendi.

İlçe seçim kurulları önündeki bazı partililer de davul zurna eşliğinde İmamoğlu'nun kazanmasını kutladı. 
 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde de kalabalık bir grup kutlama yaptı. "En büyük başkan İmamoğlu",  "Her şey çok güzel oldu" tezahüratı yapanlara yoldan araçlarıyla geçenler korna çalarak destek verdi.

Beylikdüzü'nde de D-100 Karayolunda çok sayıda sürücü klakson çalarak sevinç gösterisinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu'nun konuşma yapacağı Beylikdüzü Cumhuriyet Meydanı'nda toplananlar davul zurna eşliğinde halay çekip şarkılar söyledi.

Ancak seçim sonuçlarını kutlayanlar gibi sonuçlara üzülenler de vardı. AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’ı destekleyen seçmenler AK Parti İstanbul İl Merkezi'ne geldi.

Sonuçların açıklanmasıyla büyük üzüntü yaşayan seçmenlerden bazılarının ağladığı görüldü. 

 

Independent Türkçe / Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU