Erdoğan belediye başkanlarına seslendi: En küçük bir şüpheye, şatafat, israf ve kibir görüntüsüne meydan vermemelisiniz

Belediye başkanlarına da çağrıda bulunan Erdoğan, "Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz. Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Aksi takdirde sorun katlanarak büyür. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da "Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"na katılarak açıklamalarda bulundu.
Yakın tarihin, belediyelerde başarısız olan bir partinin merkezi yönetimde de başarılı olamadığını gösterdiğini ifade eden Erdoğan, "Hangi görevde olursak olalım 81 vilayetin tamamındaki belediyeleri, özellikle kendi belediyelerimizi yakından takip ettik" dedi.

"Belediye başkanına kibir yakışmaz"

"Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz" diyen Erdoğan, "Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Aksi takdirde sorun katlanarak büyür. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Sizlerden ricam teşkilatlarımızın ahenk içinde çalışması için vereceğiniz katkılar için her birinize şükranlarımı sunuyorum. İtimadımı, umudumu boşa çıkarmayacağınıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ben 1,85 boyundayım, mezarım da ona göre büyük olacak"

Erdoğan, "Bir şehirde belediye başkanımız kucaklayıcı olursa, teşkilatımızın diğer birimleri de ona uyacaktır" dedi ve şunları söyledi:

Belediye başkanına gurur, kibir asla yakışmaz. Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Neyiz, kuluz. Eninde sonunda gideceğimiz yer toprak. Ben 1,85 boyundayım, mezarım da ona göre büyük olacak. Diğerleri düşünsün. Takdir-i ilahi neyse o olacak. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Hiçbirinizi size olan güvenimi, itimadımı boşa çıkarmayacağınıza inanıyorum.

"Önümüzdeki yıldan itibaren insan içine çıkacak yüzleri varsa kalmayacaktır"

Konuşmasında CHP'ye ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde de bulunan Erdoğan şunları kaydetti:

Muhalefet, yaptıkları icraatlar üzerinden değil sadece ve sadece kamuoyunu yönlendirme faaliyetleri ile bunu yapmaya çalışıyorlar. Bu ara 80 bin lira daha kazandım. Adamın işi gücü yalan. O yalan söyledikçe sağolsun yargı da kararını olumlu şekilde veriyor. her birinin başına birer ajans dikmişler. O ajanslara ödedikleri paranın haddi hesabı yok. 

Bir yıl yalanla, cilayla bizim yaptığımız işleri kendilerine mal ederek idare ettiler. İstanbul'da, Ankara'da bunu yaptılar. İkinci yıl makyajları dökülmeye başladı. Önümüzdeki yıldan itibaren insan içine çıkacak yüzleri varsa kalmayacaktır. Genel başkanlarına bakıp belediye başkanlarının akibetini kestirmek mümkündür. CHP Genel Başkanı Şanlıurfa'ya gitmiş, esip gürlemiş. Sözü tarıma getirip belediyeyi bize verin çiftçiye elektriği bedava yapalım demiş. Çiftçilerimizin yoğun elektrik kullandığı Adana, Hatay gibi şehirler sizin belediyelerinizin yönetiminde. Yapın oralarda elektriği bedava. Elinizi tutan mı var. Elektriklerin belediye ile ilgisinin olmaması... Elektriği belediyeler mi veriyor. İkinci sorun belediyelerin böyle bir görevinin bulunmaması.

"Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın"

Erdoğan, sokak hayvanları ile ilgili de belediye başkanlarına çağrıda bulundu.

Medyada çocuklara saldıran başıboş köpeklerle ilgili haberelere rastladıklarını söyleyen Erdoğan, "Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz. Barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerek" ifadelerini kullandı.

Belediye başkanlarına da çağrıda bulunan Erdoğan, "İmar planlarından bindiğiniz araca, ihalelerden özel hayatınıza kadar her konuda kendisine ve bize söz getirecek en küçük bir şüpheye, şatafat, israf, kibir görüntüsüne meydan vermemelisiniz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU