Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret önerisi: 384 doların karşılığı olan Türk Lirası verilsin

Asgari ücret konusunda çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "2021 Ocak ayında asgari ücret net 2825 liraydı. günkü dolar kuru 384 dolar. Yeni asgari ücreti belirleyeceklerse 384 doların karşılığı olan Türk Lirası'nı versinler" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da düzenlenen Aile Destekleri Sigortası Lansmanı'nda açıklamalarda bulundu.

İktidar oldukları takdirde Aile Destekleri Sigortası Kurumu kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Bütün yardımları tek elde toplayacağız. İsrafı önleyeceğiz. Uygulamadaki keyfiliğe son vereceğiz. İnsan onuruna yakışır bir şekilde Aile Destekleri Sigortası'nı hayata geçireceğiz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"5'li çeteye gelince para var, fakir fukaraya gelince para yok" diyerek hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Biz sosyal devleti savunuyoruz. Sosyal devlet, fakirin fukuranın yanında olan devlet demektir. Biz sosyal demokratız. Gelirlerin eşit dağıtılmasından yanayız. Üretimden, bereketten yanayız. Eğer toplumda bir aileye yardım yapılacaksa yardıma muhtaç aileye yardım yapılmasını zaten devletin görevidir. Bunu yapacağız. Kaynakların kullanımı siyasi tercihtir. Tercihi 5'li çeteden yana kullanıyorlar, biz halktan yana kullanacağız. 'CHP gelirse sosyal yardımlar kesilir' diyorlar. Bütün belediye başkanlarımızı örnek gösterebilirsiniz.

Asgari ücret önerisi

Türkiye'deki gıda ürünlerine gelen zamları hatırlatan Kılıçdaroğlu, ülkede ilerleyen günlerde bir gıda krizinin yaşanacağını savundu.

"Türkiye yönetilmiyor, savruluyor" diyen Kılıçdaroğlu asgari ücret konusuna da değinerek şunları kaydetti:

Bugünlerde asgari ücret belirlenecek. Bir ailenin geçinebilmesi için en düşük ücret bu. 2021 Ocak ayında asgari ücret net 2825 liraydı. O günkü dolar kuru 384 dolar. 'Türkiye şaha kalktı' diyorlar ya, yeni asgari ücreti belirleyeceklerse 384 doların karşılığı olan Türk Lirası'nı versinler. Büyüme de olsun, alıp büyümeyi Saray'larına götürsünler. Yılbaşındaki hakkını yılsonunda da teslim etsinler.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU