Ali Edizer mahkeme kararıyla eski görevine döndü

Ankara 15. İdare Mahkemesi Edizer'in, Güdül'de görevlendirme işleminin hukuka aykırı olduğuna karar verdi

Fotoğraf: Sosyal medya

Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde görev yaparken cübbeli fotoğrafları sosyal medyada yer alan ve gelen tepkiler üzerine görevinden alınan Dr. Ali Edizer, Güdül İlçe Devlet Hastanesi'ne gönderilmişti. Edizer, kararın iptali için idari mahkemeye dava açmıştı. Ankara 15. İdare Mahkemesi kararını verdi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre mahkeme, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Edizer'in, Güdül'de görevlendirme işleminin hukuka aykırı olduğunu söyledi. Doktorun yeniden eski hastanesinde görev yapması kararlaştırıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sırada GATA'ya dönüş var"

Karar sonrası Dr. Edizer, sosyal medya hesabında mesaj paylaştı. Yine şaşırtan doktor, "Güdül'e veda zamanı. Bir hukuksuzluk daha izole edildi. İnşallah sırada GATA'ya dönüş var. Birikim ve gayretleriyle mücadelemizde büyük payı olan avukat arkadaşlarımı tebrik ediyorum" açıklaması yaptı.

Edizer ne demişti?

Edizer çok eşliliği savunduğu videosunda "Yapmayın, etmeyin kardeşim. Dün işittim, gül gibi bir yuva yıkılıyor. Niye yıkılıyor koca aldattı diye. Ayıptır, günahtır. Oğlum neden aldatıyorsunuz. Allah'u Teala size ruhsat vermiş. Bir başkasını seviyorsanız, onu da alın. İnsan yuvasını yıkar mı? Medeni kanunla zaten mücadele ediyoruz. Ama bizi bacılara mahçup etmeyin" demişti.

Edizer, daha sonra "İslâm ne diyorsa o. İçerideki veya dışarıdaki gâvur güruhunun çıkardığı gürültünün sinek vızıltısı kadar kıymeti yok. Kimse ne Allah'a(cc) kulluk ederek - hâşâ - mülküne bir şey ilâve edebilmiştir ne de en şedît cürümlerle bir şey eksiltebilmiştir..." mesajı paylaşmıştı.

 

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU