DP Genel Başkanı Uysal: Ülkenin varlıklarını adeta istilaya açan bir siyasi akıl ile karşı karşıyayız

Uysal, bütçenin iktidarın ufkunu gördükleri bir belgeye dönüştüğünü bildirdi

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Çaresizlik içinde Türkiye'nin önüne Çin modelini sunuyorlar. Ülkeyi yoksulluğa mahkum eden, ülkenin varlıklarını, şirketlerini adeta istilaya açan bir siyasi akıl ile karşı karşıyayız” dedi.

Uysal, Meclis'te Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulundaki bütçe görüşmelerinde, grubu olmayan siyasi parti temsilcilerine yer verilmediğini, bu nedenle bütçeye ilişkin görüşlerini basın toplantısıyla açıkladıklarını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sakıt hale gelmiş bir bütçeyi konuştuklarını kaydeden Uysal, döviz kurlarındaki artışa dikkati çekti ve Meclis'e sunulduğunda 212 milyar dolar olan bütçenin bugün 145 milyar dolara düştüğünü kaydetti.

TBMM'nin bütçe yapma hakkının gasbedildiğini belirten Uysal, "Bu bütçe her açıdan iktidarın siyasi, demokrasi ve ekonomi ufkunu gördüğümüz bir belgeye dönüşmüştür. İktidarın bir vicdan muhasebesi yapması gerekir. Akıl almaz savunma mekanizmalarıyla bu bütçeyi savunuyorlar. Bir çaresizlik içinde Türkiye'nin önüne Çin modelini sunuyorlar. Ülkeyi yoksulluğa mahkum eden, ülkenin varlıklarını, şirketlerini adeta istilaya açan bir siyasi akıl ile karşı karşıyayız" diye konuştu.

Uysal, iktidarın kafası karışık bir şekilde değişik dönemlerde farklı açıklamalar yaptığını şimdi ise hiçbir demokratik yönü olmayan ve militer bir model olan Çin modelini savunduğunu kaydetti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU