2021 Google trendleri: Türkiye ve dünya en çok kimleri merak etti?

Fenerbahçeli yıldız futbolcu Türkiye'de ilk sırayı aldı

Google, Larry Page ve Sergey Brin tarafından 1998'de kuruldu (Reuters)

Dev arama motoru Google, 2021'in arama trendlerini bugün açıkladı. Peki Türkiye ve dünya bu yıl hangi isimleri merak etti?

Türkiye'de en çok aranan ilk 10 isim arasında ilk sırayı dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil kaptı. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'dan Fenerbahçe'ye transferiyle gündemi sarsan 33 yaşındaki Özil'i başka bir sporcu takip etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Milli voleybolcu Ebrar Karakurt listede ikinci oldu. Başarılı sporcu, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda gösterdiği başarıyla dikkat çekmişti. Öte yandan cinsel yönelimi gerekçe gösterilerek hedef alınan 21 yaşındaki sporcuya pek çok kesim destek vermişti. Karakurt'un Elidor işbirliğiyle yer aldığı reklam filmi de epey ses getirmişti.

Üçüncü sırada ağustosta Milli Eğitim Bakanlığı'na atanan Prof. Dr. Mahmut Özer yer aldı. Özer, istifa eden Prof. Dr. Ziya Selçuk'un yerine gelmişti. Listenin geri kalanı şöyle şekillendi:

4- Burak Elmas

5- İrfan Can Kahveci

6- Miralem Pjanic

7- Gedson Fernandes

8- Nihal Yalçın

9- Batuhan Karacakaya

10- Zehra Güneş

Öte yandan dünyada ilk sırayı, "Rust" filminin setinde meydana gelen "kazayla" gündeme gelen ünlü oyuncu Alec Baldwin aldı. Baldwin'den sonra en çok Kyle Rittenhouse merak edildi. Rittenhouse iki protestocuyu vurup öldürmek ve bir diğerini de yaralamaktan yargılandığı cinayet davasından geçen ay beraat etmişti.

Listenin üçüncüsü, yazın düzenlenen 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maç sırasında kalp krizi geçirerek yürekleri ağızlara getiren Christian Eriksen oldu. Liste şöyle devam ediyor:

4- Tiger Woods

5- Simone Biles

6- Joe Biden

7- Emma Raducanu

8- Derek Chauvin

9- Henry Ruggs III

10- Pete Davidson

 

Independent Türkçe, Google, BBC Türkçe

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU