Sezai Karakoç'un Yüce Diriliş Partisi siyasi hayatına devam edecek… Büyük Kongre'ye kadar parti temsil yetkisi Yılmaz'a verildi

Partiden yapılan açıklamada, "Yüce Diriliş Partisi, kurucumuz ve üstadımız A. Sezai Karakoç'un açtığı yolda 'İslam milleti ve ülkesinin, yeniden diriliş hareketi'ni hedefine vardırmak için çalışmalarına devam edecektir" denildi

Fotoğraf: AA

Geçen ay vefat eden düşünür ve şair Sezai Karakoç'un kurduğu ve genel başkanlığını yürüttüğü Yüce Diriliş Partisi'nin çalışmalarına devam edeceği bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Partiden yapılan açıklamada, Karakoç'un vefatı nedeniyle "Büyük Kongre" toplanana kadar partiyi temsil yetkisinin Yüce Diriliş Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu tarafından, parti yöneticilerinden avukat Lütfü Yılmaz'a tevdi edildiği ifade edildi. 

"Parti, çalışmalarına devam edecek"

Açıklamada, "Yüce Diriliş Partisi, kurucumuz ve üstadımız A. Sezai Karakoç'un açtığı yolda 'İslam milleti ve ülkesinin, yeniden diriliş hareketi'ni hedefine vardırmak için çalışmalarına devam edecektir" denildi.

2007'de kuruldu

Yüce Diriliş Partisi, yine Sezai Karakoç tarafından kurulan ama birbiri ardında yapılan iki genel seçime katılmadığı için kapatılan Diriliş Partisi'nin ardından 2007'de kuruldu.

Parti, 2019 yerel seçimlerine, bazı şehirlerde bağımsız adaylarla katıldı.

 


Independent Türkçe

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU