Can Ataklı: Gören de AKP’yi pek kibar sanacak

"Hiç bilmeyen de zanneder ki AKP ve genel başkanı son derece kibardır, hoşgörülüdür, asla kaba tabir kullanmaz, siyaseti hep seviyeli yapar"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleri sırasında konuşurken yaptığı el hareketi hakkında yazdı.

Ataklı, bugünkü köşe yazısının “Gören de AKP’yi pek kibar sanacak” başlıklı kısmında “Kemal Kılıçdaroğlu, bütçe görüşmeleri sırasında Meclis kürsüsünde bir el hareketi yaptı. ‘Şak2 diye de ses çıktı. Gerçi yaptığı bir eliyle diğer elinin üzerine vurmaktı ama görüntü malum ‘nasıl şey ettik’ görünüşü gibiydi. AKP ayağa kalktı” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazısının devamında iktidar cephesinden gelen tepkilere yer veren Ataklı, şöyle devam etti:

Erdoğan’ın yardımcısı Fuat Oktay, “Milletin kürsüsünden hareket çekenlere, millet öyle bir hareket çeker ki ömür boyu kendinize gelemezsiniz” diye gürledi. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal; “Genel ahlak kurallarına aykırı bir şekilde davrandı. İç tüzük 160’a göre kaba ve yaralayıcı sözler yapmaktan kınanması gerekiyor” diyerek, Kılıçdaroğlu’nun ceza almasını istedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; sosyal medya hesabından tepki göstererek, “Gazi Meclis’te, 85 milyonun huzurunda bir tek küfürlü el hareketi yapmadığın kalmıştı. Ayıptır!” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Yaşı 72! En büyük 2. partinin genel başkanı! Kaset kumpasıyla da olsa Atatürk’ün oturduğu koltukta! Yaptığı hareket bu! Kendisi adına utanmaktan biz yorulduk. Diyecek lafımız yok!” ifadesini kullandı.

“Bunlara gülmemek elde mi?” diye soran Korkusuz yazarı, şu yorumu yaptı:

Hiç bilmeyen de zanneder ki AKP ve genel başkanı son derece kibardır, hoşgörülüdür, asla kaba tabir kullanmaz, siyaseti hep seviyeli yapar. AKP’nin yarattığı algı ile muhalefetin iktidara ve Erdoğan’a hatta ailesine sürekli küfür etiğini zannedenler için sadece AKP genel başkanının çeşitli konuşmalarda muhalefet için kullandığı kelimelerden bir kaçını yazayım; “Siyasi sapık, rezil, utanmaz, arlanmaz, ahlaksız, seviyesiz, terörist, FETÖ’cü, PKK destekçisi, cibilliyetsiz, terbiyesiz, mezhebi geniş, namus ve şeref fukarası, yüz karası, yüzsüz, pişmiş kelle, namert, fitneci, onursuz, adam değil…”

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU