Erdoğan: Hangi kökene, mezhebe sahip olursa olsun Körfez halklarının tamamı kardeşimizdir

Katar-Türk Kuvvet Komutanlığı'nda konuşan Erdoğan, "Türkiye olarak Katar'la birlikte Körfez bölgesinin huzur ve esenliğine büyük önem veriyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Resmi ziyaret için Katar'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emir Al Sani ile iki ülke arasındaki yapılan anlaşmaların imza törenine katıldı.

Tören sonrası Katar-Türk Kuvvet Komutanlığı'na giden Erdoğan, burada görev yapan askerlere hitap etti.

"Türkiye'deki ailelerinizin ve milletimiziniz selamlarını ve sevgilerini getirdim" diyen Erdoğan, "Sizler milletimizin gözbebeğisiniz. Buradaki vazifenizi büyük bir disiplinle yaptığınızı görüyor ve bundan da memnuniyet duyuyorum. Kahraman ordumuz bugün de 3 kıtada 7 iklimde kendisine verilen görevleri gerekirse canı pahasına yerine getiriyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Katarlı kardeşlerimizin milletimizle gösterdiği dayanışmayı unutamayız"

"Türkiye olarak Katar'la birlikte Körfez bölgesinin huzur ve esenliğine büyük önem veriyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Bu topraklarda gerilim görmek istemiyoruz. Hangi kökene, mezhebe sahip olursa olsun Körfez halklarının tamamı bizim özbeöz kardeşimizdir" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

Dini, tarihi, kültürel ve köklü beşeri bağlarımızın olduğu Katar'ın milletimizin gönlünde farklı bir konumu vardır. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi olmak üzere Katarlı kardeşlerimizin milletimizle gösterdiği dayanışmayı unutamayız. Katar'ın ülkemizde başta savunma sanayi olmak üzere birçok alanda yatırımları bulunuyor. Türkiye'nin büyümesine katkı sunan Katarlı kardeşlerimize biz de gereken desteği veriyoruz. Ülkelerimiz arasındaki işbirliğini daha da ilerletecek toplam 15 Anlaşma imzaladık. Önümüzdeki dönemde her alanda ilişkilerimizi derinleştireceğiz. Türkiye - Katar arasındaki müstesna ilişkiler daha da derinleşiyor. 2230 senelik mazisiyle dünyanın en köklü okullarından olan TSK'nın şerefli mensubu olan sizler aziz milletimizin temsilcisi olarak bu topraklarda bulunuyorsunuz. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU