Hamilton: Verstappen, Suudi Arabistan Grand Prix'sinde kafamı karıştırdı

Formula 1 dünya şampiyonluğu için yarışan rakipler, Cidde'deki kaotik yarış sırasında gerçekleşen tuhaf ve etkileyici kazada birbiriyle çarpıştı

Lewis Hamilton, Suudi Arabistan Grand Prix'sinde Formula 1 kariyerindeki 103. zaferini kazandı (AP)

Lewis Hamilton, Max Verstappen'in kaotik Suudi Arabistan Grand Prix'sinde F1 şampiyonluğu için yarışan iki rakibin çarpışmalarına sebep olan sürüşünün "kafasını karıştırdığını" söyledi.

Mercedes sürücüsü yarışın önceki turlarında öne geçmeye çalışırken Verstappen'in Hamilton'ı pistten çıkmaya zorlamasının ardından Red Bull sürücüsüne pozisyonu geri vermesi söylendi.

Verstappen düzlükte yavaşladı ama anlaşılan bu Hamilton'ı hazırlıksız yakalayarak Hollandalı'nın arabasının arkasına çarpmasına neden oldu.

Çarpışma sonucu pitlerde bir duygu patlaması yaşandı: Cidde Corniche Pisti'nde iki defa kırmızı bayrak açılan aksiyon dolu yarışta gerilim tırmandı.

Hamilton nihayetinde Verstappen'i geçerek arka arkaya üçüncü zaferini elde etti. Bu durum gelecek hafta sonu sezonun son yarışı Abu Dabi Grand Prix'sine çıkacak rakiplerin eşit puanlara sahip olmasına neden oldu.

Yarış hakemlerinin soruşturduğu çarpıcı kazada onun bakış açısından neler yaşandığı sorulduğunda Hamilton, Verstappen'in yavaşlamasını beklemediğini ve hazırlıksız yakalandığını söyledi.

Hamilton "Neden aniden fren yaptığını anlamadım, aracının arkasına vurdum. Sonra o yoluna devam etti" dedi.

Anlamadım. Sonrasında bir mesaj aldım, kafa karıştırıcıydı.

İki sürücü de yarış hakemleriyle görüşmeye çağrıldı. Kaza pazar gecesi daha ayrıntılı olarak araştırıldı.

Verstappen, Hamilton'ın kendisini dışarıdan geçmesini beklediğini söyledi ve Mercedes'e öne geçmesi için yer bıraktığını düşündüğünden temasın onu da şaşırttığını itiraf etti.

"Yavaşladım, onun geçmesine izin vermek istedim, sağdaydım ama o geçmek istemedi ve araçlarımız temas etti. Orada ne yaşandığını gerçekten anlamıyorum" dedi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport/motor-racing

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU