Kutalmış Türkeş: Bu saldırı iktidara yakın bir vakfa yapılsa, mesela TÜRGEV’e yapılsaydı ne yaparlardı?

Alparslan Türkeş'in oğlu ve vakfın başkanı Kutalmış Türkeş, "Saldırganlara hiçbir yaptırım uygulanmıyor. Gözaltına alınmadılar, ifade vermediler. Neden bilmiyoruz. Demek ki buna güveniyorlar" diye konuştu

Görsel: Twitter

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, dün bir grupla birlikte Ankara'daki Alparslan Türkeş Vakfı binasına giderek "Rahmetli Başbuğumuzun ismini CHP'ye, Mansur'a peşkeş çekmeye kalkarsanız bunun hesabını soracağız. Sizi buraya uyarmaya geldim. Ya adam gibi vakıfla ilgili çalışmaları yürütürsünüz ya da nefesimiz ensenizde. Sizi bundan sonra uyarmayacağım. Büyükşehir sizi kullanarak camiamız üzerinde oyun oynamaya çalışıyor. Yaptırmayacağız. CHP'nin belediyesinin arabası ne geziyor burada. Ülkücülerin nefesi arkanızda. Sizi uyardım bir daha da uyarmayacağım" ifadelerin kullanmıştı.

Alparslan Türkeş’in oğlu Kutalmış Türkeş yaşananların ardından "Böyle konularda herkes aynı düşünür. Yani aklı selim olan herkes. Ortada hukuk yok ortada devlet yok. Hepsi ortadan kalkmış. Üstünlerin hukuku var, bu işliyor. Aynı saldırı ikinci kez bir vakfa yapılıyor" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Saldırganlara hiçbir yaptırım uygulanmıyor"

Gerçek Gündem'den Fırat Fıstık'a açıklamalarda bulunan Türkeş şunları kaydetti:

Soruyorum size bu saldırı iktidara yakın bir vakfa yapılsa, mesela TÜRGEV’e yapılsaydı ne yaparlardı? Dün etkinliğe saldıranlar bugün haneye tecavüzde bulunuyor, direkt vakfa saldırıyor. Saldırganlara hiçbir yaptırım uygulanmıyor. Gözaltına alınmadılar, ifade vermediler. Neden bilmiyoruz. Demek ki buna güveniyorlar. O zaman herkes gitsin işini böyle çözsün demek.

"Kendi kurucunun ailesine saldırı yapıyorsun"

Açıklamasında MHP'yi de hedef alan Türkeş, "MHP’lilerin yaptığı büyük ikiyüzlülük. Önce kurucunuzun, liderinizin, liderimiz dediğiniz kişinin ailesine hakaret edecek, vakfına baskın düzenleyeceksiniz. Sonra da gidip mezarına çelenk koyup 'Seni biz temsil ediyoruz' diyeceksiniz. Bu ikiyüzlülüktür. Bunun tarihi derecede şahsiyetsizlik olduğu ortada. Kendi kurucunun ailesine saldırı yapıyorsun. Böyle bir şey tarihte görülmemiştir" dedi.

Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş de daha önce yaptığı açıklamada "Bu saldırının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun himayesinde yapılmış olduğu izlenimi var" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Gerçek Gündem

DAHA FAZLA HABER OKU